Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Luke: Met­sän­omis­ta­jat kiin­nos­tu­nei­ta tuot­ta­maan luon­non­tuot­tei­ta met­sis­sään – luo­mu­ser­ti­fioin­ti hou­kut­taa, mutta siitä ei haluta maksaa

Metsänomistajista lähes 40 prosenttia kiinnostaa jokamiehenoikeuden ulkopuolisten luonnontuotteiden myynti. Mahla on yksi niistä.
Metsänomistajista lähes 40 prosenttia kiinnostaa jokamiehenoikeuden ulkopuolisten luonnontuotteiden myynti. Mahla on yksi niistä.
Kuva: Anna Hämeenaho/arkisto

Suurin osa (yli 80 prosenttia) metsänomistajista kerää luonnontuotteita omaan käyttöönsä ja lähes 40 prosenttia olisi kiinnostunut tuottamaan myyntiin jokamiehenoikeuden ulkopuolisia tuotteita, kuten pakuria, mahlaa ja kuusenkerkkiä. Luonnontuotteilla olisi mahdollista monipuolistaa ja tasoittaa metsistä saatavaa tulovirtaa. Metsien luomukeruualueiden sertifiointi kiinnostaa metsänomistajia, mutta siitä ei haluta aiheutuvan ylimääräistä työtä tai kustannuksia, käy ilmi Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen metsäkeskuksen toteuttamassa kyselytutkimuksessa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin