Luonas oon soi Virpin ke­vääs­sä

Pyhäntä
Tavastkenkäseltä Virpi Piipolta ilmestyi vastikään uusi single, joka lähti heti radiolevitykseen tanssikansan arvioitavaksi. Oululaislähtöinen Katja Esle on tuntenut Piipon jo vuosia ja tehnyt tälle useita lauluja, Niistä kymmenkunta on päässyt levylle saakka.
Tavastkenkäseltä Virpi Piipolta ilmestyi vastikään uusi single, joka lähti heti radiolevitykseen tanssikansan arvioitavaksi.
Tavastkenkäseltä Virpi Piipolta ilmestyi vastikään uusi single, joka lähti heti radiolevitykseen tanssikansan arvioitavaksi.
Kuva: Jorma Sanevuori

Tavastkengällä asuva Virpi Piippo julkaisi hiljattain uuden singlen.

Laulaja on varsin tyytyväinen Katja Eslen säveltämään ja sanoittamaan iskelmään "Luonas oon".

– Ainakin vuoden katselin biisejä ja laitoin Katjalle viestin. Hänellä oli aihio, mutta periaatteessa laulu on tehty minulle. Tempo oli alunperin hitaampi, mutta nyt oli nähtävästi tämmösen reippaamman vuoro.

Esle tunnetaan ehkä paremmin takavuosien tangoprinsessana, sittemmin tanssilavat jättäneenä Katja Ängeslevänä. Naisten yhteistyön juuret juontavat vuosien taakse. Nyt takana on jo kymmenkunta "yhteistä" levytettyä kappaletta.

Piippo kuvailee lauluvalinnan riippuvan pitkälti ensifiiliksestä, jonka se aiheuttaa. Luonas oon meni tunteisiin demon ensi kuulemalta.

– Kun ekan kerran kuulet ja vedet tulee silmiin, niin tiiät, että tässä se on. Sama juttu oli "Pelkää en" -kappaleessa, sekin oli kerta laakista selvä, Piippo kertoo.

Piipolla on julkaistuna useita sinkkuja ja myös pitkäsoittoja. Pitkäsoittolevyjen tekeminen ei kuitenkaan enää lyö leiville, kun suurin osa lataa musiikkinsa nettipalvelimilta.

– Ihmiset ei osta levyjä. Melkein parempi, kun pistää kerran vuodessa sinkun tulemaan.

Uusin sinkku lähti saman tien 40:lle radioasemalle sekä kymmenelle Tätä suomi tanssii -listan arvostelijalle.

– Sitä toivon tietysti kovasti, että se lähtisi soimaan, siitähän se laulajan palkka tulee ja saa pois myös levykustannuksia.