Ly­riik­ka­pa­jal­la kiu­saa­mi­sel­le on nol­la­to­le­rans­si

Siikajoen Nuortentalo Ruori tarjoaa ensi viikolla tulevaisuuden tähtiartisteille mahdollisuuden harjoitella laulujen sanoittamista asiantuntevassa ohjauksessa, kun paikalla kiikutetaan rovaniemeläinen räpartisti Kake Karisson. Karisson tunnetaan muun muassa Suomen vuoden 2018 paralympiajoukkueen virallisesta kisabiisistä Soihtu sekä kuluvan kesän hitistä Tästä tulee hyvä päivä.

Ahkerasti keikkaileva artisti löytää aikaa myös kouluvierailuille ja muille kohtaamisille, joilla mies puhuu positiivisuuden ja kannustavan ilmapiirin merkityksestä.

– Haluan lyriikkapajoillani ja kouluvierailuilla innostaa nuoria ja rohkaista heitä tekemään niitä asioita, mitkä tekevät onnelliseksi. Vaikka se ei edes olisi tekstien kirjoittaminen, niin tuosta voi saada rohkeutta ja kipinää tehdä jotain muuta, mikä tuntuu juuri omalta jutulta, artisti pohtii.

– Nuorissa on älyttömästi potentiaalia, mutta lisääntyneen koulukiusaamisen takia moni ei uskalla tehdä omia juttujaan.

Ruorin maksuttomalle lyriikkapajalle toivotetaan tervetulleiksi kolmasluokkalaiset ja sitä vanhemmat. Karisson kertoo, että pajalla harjoitellaan ja opetellaan jokaisen oman tason mukaan. Kokeneemmat kirjoittajat saavat lisävinkkejä ja uusia näkökulmia, kun taas aloittavien kanssa katsotaan perusjutut kuntoon.

– Kiusaamiselle on nollatoleranssi, eli ilkkumista ei tarvitse tämän lyriikkapajan aikana pelätä, Karisson vakuuttaa.

Pajalla saa työskennellä yksin tai yhdessä, eikä tuotoksia ole pakko esitellä kenellekään. Mahdollisuus kuitenkin tarjotaan, sillä Karisson suunnittelee järjestävänsä paikalle äänityslaitteet.

Lisähaastetta artisti tarjoaa kutsumalla kaikki pajalaiset nousemaan kanssaan esiintymislavalle vielä samana viikonloppuna Ruukin terveys- ja hyvinvointimessuilla.

– Jos siis yhtään kiinnostaa yrittää kirjoittaa omia tekstejä tai riimejä niin suosittelen ehdottomasti tulemaan mukaan! Jokainen saa itse päättää tyylin, millä opettelee ja mie autan parhaani mukaan. Ja jos ei tunnu omalta jutulta, niin sittenpä sen on ainakin kokenut ja voi olla varma asiasta, Karisson kannustaa.

Lisää Karissonin ajatuksia huomenna ilmestyvässä Siikajokilaaksossa.