Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maa­merk­ki hil­je­nee

Maanantaina kuultiin noin 120 vuotta sitten alkunsa saaneen lihanjalostusyrityksen konkurssista. Nelostien varrella toimivan Kylmäsen kiinteistöt ovat olleet paljon enemmän kuin Rantsilan maamerkki.

Uutinen Kylmänen Food Oy:n konkurssiin hakeutumisesta pysäytti. Edellinen pysäys tuli liki viisi vuotta sitten, kun tuli tuhosi Kylmäsen suvun osasto kerrallaan Rantsilaan rakentaman elintarviketehtaan. Tulipalo vei marraskuussa 2017 kymmeniltä tehtaalla työllistyneiltä työpaikat ja halvaannutti hetkeksi yrityksen toiminnan.

Uudisrakennus jäi Rantsilaan rakentamatta. Jalostustoiminnan kehittämiseen panostettiin Sodankylässä ja Rantsilassa kehitettiin myymälän yhteydessä olleita rahtipalvaamon tiloja niin, että jalostustoimintaa voitiin pienimuotoisesti jatkaa. Tulevaisuuden uskosta kertoi Rantsilan myymälätilojen laajentaminen.

Konkurssiuutinen herättää myötätuntoa niin työpaikkansa menettäneitä ja heidän perheitään, mutta myös perheyrityksen eteen vuosikymmenet töitä tehneitä kohtaan. Nykymuotoisen tehtaan alun 1950-luvulla Rantsilaan perustaessaan Matti ja Pirkko Kylmäsen ajatuksena oli taata työpaikat jälkikasvulleen. Samalla he loivat yrityksen, joka on tuonut vuosikymmenten saatossa leipää sadoille työntekijöille.

Työpaikkojen ja verotulojen menetyksen ohessa on menetetty yritys, jonka resepteillä valmistetuilla tuotteilla on ollut kysyntää läpi Suomen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.