Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Maa­ta­lous­muo­vien ke­rää­mi­seen uutta potkua – ke­räyk­sen piiriin tulevat ensin paali- ja au­ma­muo­vit

Maatalousmuovien tuottajat ovat päättäneet yhdistää voimansa ja alkaa ratkaista maatalousmuovien keräämistä ja kierrättämistä valtakunnallisesti.

Siikajokilaakso

– Maatalousmuovit ovat nousseet monissa keskusteluissa viranomaisten kanssa esille ja ne on otettu esille myös ympäristöministeriön koordinoimassa Suomen Muovitiekartassa. Niille ei ole olemassa tuottajavastuuta eikä valtakunnallista kattavaa keräysjärjestelmää, toteaa Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Parhaillaan organisoituvassa vapaaehtoisessa tuottajayhteisössä, Maatalousmuovien Kierrätys Oy:ssä, on tällä hetkellä mukana yhdeksän isoa maatalousmuovien tuottajaa ja toimintaa koordinoi Suomen Uusiomuovi Oy.

Vapaaehtoinen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että maatalousmuovien kierrättämisestä ei ole säädetty jätelaissa samalla tavalla kuin monesta muusta materiaalista.

– Tähän asti muovien keräämiseen on ollut jossain paikkakunnilla paikallisia ratkaisuja, mutta toiminta on ollut pientä ja hajanaista, kuvailee Surakka.

Vuosittain tuotettavien maatalousmuovien, kuten paali- ja aumamuovien määrä on Surakan kertoman mukaan noin 7000 tonnia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.