Man­ki­lan­jär­vel­lä osal­lis­tu­taan Itä­me­ri­päi­vään – tors­tai­na yh­teis­pu­lah­dus Ko­ta­saa­res­ta

Siikalatva/Rantsila
Mankilajärvellä tempaistaan 27.8., jolloin niitetään talkoilla järvikaislaa ja tehdään yhteispulahdus järveen Itämeren hyväksi.
Mankilajärvellä tempaistaan 27.8., jolloin niitetään talkoilla järvikaislaa ja tehdään yhteispulahdus järveen Itämeren hyväksi.
Kuva: Mirko Kovalainen

Torstaina, 27. elokuuta vietetään valtakunnallista Itämeripäivää, jonka tiimoilta järjestettäviin tempauksiin on mahdollista osallistua myös Mankilassa. ProAgria Oulun hallinnoima Voimaa vesistöistä -hanke, Osuuskunta Kotasaari ja Mankilan Kalastuskunta järjestävät vesikasvien niittotalkoot ja Itämeripäivän pulahduksen Mankilanjärvellä.

Puoliltapäivin aloitetaan Järvitien P-paikan rantamaisemissa vesikasvien niitto. Talkoissa kerättävää järvikaislaa käytetään materiaalina kaislavenekurssilla, jonka Osuuskunta Kotasaari järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna. Paikalle voi tulla osallistumaan järvikaislan niittoon tai vain seuraamaan ja oppimaan, kuinka niitto tapahtuu. Osallistujille on tarjolla kahvit ja makkaraa. Infopisteeltä saa tietoa vesikasveista, vesikasvien niitosta ja vesienhoidon ajankohtaisista rahoituksista. Paikan päällä asiantuntijana on Oulun maa- ja kotitalousnaisista Riina Rahkila.

Torstai-iltana kello 18.00 järjestetään valtakunnallinen pulahdustempaus Itämeren hyväksi. Osuuskunta Kotasaari on mukana Itämeripäivässä joka on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Tempaukseen osallistutaan Kotasaaressa, jossa laiturilta tehdään yhteispulahdus uimaan. Pulahdukseen osallistuvien toivotaan saapuvan paikalle omilla tai lainaveneillä, mutta oman kulkupelin puuttuessa myös lauttakuljetusmahdollisuutta voi tiedustella. Uintireissun päätteeksi voi istahtaa nuotiolle nautiskelemaan omat eväät.