Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mar­kuk­sen elämä kansien väliin

-
Kuva: Mirko Kovalainen

Revonlahtisesta romukauppiaasta ja koko maan tuntemasta transvestiitista Marku Kuotesahosta ilmestyy syyskuun lopussa auktorisoitu elämäkerta.

Kirjan on Kuotesahon haastattelujen pohjalta kirjoittanut Kirsi-Maria Hiltunen, jonka yhtiö Koikkela Kustannus kirjan kustantaa. Teos sisältää elämäkerran lisäksi Markuksen elämänviisauksia ja vitsejä sekä lähes 200 valokuvaa: noin 80 kuva-aarretta Markuksen kuva-albumeista (muun muassa kuvia lapsuudesta ja transvestisuuden alkuajoilta), 11 Markuksen piirtämää traktori- ja autokuvaa ja Kirsi-Maria Hiltusen ottamia kuvia vuodelta 2020.

Yhteistyössä Markuksen kanssa tehty elämäkerta kertoo lapsuudesta 1960-luvulla, jolloin lapset saivat elää ja temmeltää omillaan; villin lapsen vaikeuksista koulunkäynnissä; hapuiluista etsiessä omaa uraa; ujouden voittamisesta ja transvestisuuden hyväksymisestä; rakkaudesta.

Oman tarinansa lomassa Markus pohtii muun muassa elämää, kohtaloa, itseluottamusta ja periksiantamattomuutta.

– On tämä Markuksen tarina niin mielenkiintoinen, ettei malttais lopettaa lukemista, tuumasi Markus lukiessaan kirjaansa.

– Halusin kirjassa kuuluvan Markuksen oman äänen, joten siinä on paljon suoria sitaatteja - Markus kertoo omaa tarinaansa. Minä olen saanut toimia välittäjänä käyden läpi haastatteluja ja kooten palasista yhtenäistä tarinaa, Kirsi-Maria kertoo.

Yhteistyön Markus ja Kirsi-Maria aloittivat vuoden alussa. Ensimmäisenä julkaistiin Markuksen mietelauseita ja kuvia sisältäviä t-paitoja ja kortteja.

Kirsi-Marian Koikkela Kustannus on toiminut syksystä 2018 lähtien ja julkaissut muun muassa Pariskunnan puuhakirjan, lastenkirjoja, valokuvarunokirjoja ja kahden esikoiskirjailijan proosateokset.