Milla Mäkelä mi­ta­li­si­jo­jen tun­tu­maan SM-avauk­ses­sa

Milla Mäkelä ajoi neljänneksi rata-autoilunSM_sarjan avauksessa.
Milla Mäkelä ajoi neljänneksi rata-autoilunSM_sarjan avauksessa.
Kuva: Pertti Kangasniemi

Rata-autoilun SM-sarja avattiin viikonloppuna Jurvan Botniaringin radalla.

Koronan takia lykkääntynyt avaus oli rantsilalaisen Milla Mäkelän tiimille raskas tekniikkaongelmien varjostaessa harjoituspäiviä.

– Harjoituspäivinä ihmeteltiin, kun vauhtia ei tahtonut löytyä samaan tapaan kuin viime kisassa. Meidän piti olla helposti kärkiporukan vauhdissa, mutta oltiin tiputtu porukan hännille, Mäkelä kertaa.

Tiimi kävi autoa läpi, korjaili asioita ja lopulta vain toivoi, että renkailla lähtee se viimeinen sekunti aika-ajossa. Viimein katsastuksessa saatiin selville, että yksi moottorinohjauksen antureista oli seonnut. Seinäjoelta löytynyt uusi anturi saatiin tiimipäällikkö Markku Mäkelän mukaan asennettua juuri ennen aika-ajoa.

Aika-ajossa Mäkelä ajoi koko viikon 10 parasta kierrosaikaansa. Lähtöruuduksi hän sai minimitavoitteena olleen viidennen ruudun, mutta onnistui ensimmäisessä lähdössä nousemaan neljänneksi. Maaliin Mäkelä ajoi 20 minuutin kisan jälkeen alle sekunnin erolla kakkospaikkaan ja alle 0,5 sekuntia podiumille.

– Käytin kisassa hyväksi kaiken sen ärsytyksen ja turhautumisen mitä treenipäivinä oli kertynyt. Raivoa oli ehkä vähän liikaakin kisan alussa, kun meinasin tuhota renkaani liialla yrittämisellä, mutta onneksi huomasin vähän rauhoittaakin ajoa, vaikka pään sisällä kiehui, Milla naureskelee.

Sunnuntain kisassa Milla sai pienen osumankin perään, mutta onnistui kuitenkin nousemaan hetkiseksi kolmanneksi. Jarrunestevuoto etujarruissa vaikeutti ajamista ja Milla putosi, onneksi vain yhden sijoituksen jääden neljänneksi.

– Sarjan neljänneltä sijalta kaikki on vielä käytännössä avoinna. Lyhyessä sarjassa tasaisuuskin on valttia. Nyt vaan lähdetään Alastaroon kolmen viikon päästä tekemään oma maksimi. Sitten katsotaan mihin mitaliin se riittää, Milla Mäkelä toteaa päättäväisesti.