Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Milloin herää huoli ih­mi­sis­tä?

Luonnonvarakeskuksen viime viikolla julkaisema raportti susikannan suotuisan suojelutason viitearvoista on herättänyt tunteita susitilanteesta huolestuneissa.

Raportissa ei annettu suosituksia kannanhoidolliseen metsästykseen, vaan pelkästään todettiin tutkimuksissa selvitetty tilanne.

Tutkijoilla on huoli siitä, että selvityksen mukaan Suomessa elää erillään kaksi susipopulaatiota, eikä niiden välillä juuri tapahdu liikkumista. Samalla susikannan geneettinen monimuotoisuus on heikentynyt.

Suomen Metsästäjäliitto on tuonut raportin pohjalta julki näkemyksen, että susikannan geneettisen monimuotoisuuden varmistaminen on kohtuutonta ja käytännössä mahdotonta toteuttaa.

Paikalliset riistanhoitoyhdistysten edustajat arvioivat, että raportti vaikuttaa niin, että vettä virtaa Siikajoessa vielä ainakin vuosikymmen ennen kuin kannanhoidolliseen suden pyyntiin saadaan lupia.

Piippolan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella on hiljattain koettu, että vahinkoperustein suden pyyntiin on mahdollista saada lupa, kun hakemus on todella hyvin perusteltu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.