Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mo­ni­osaa­mis­ta ar­vos­te­taan

Sota koettelee Eurooppaa monin tavoin. Pyhännällä se tuntuu rakennusteollisuudessa niin, että mikään ei ole enää niin kuin ennen. Aiemmin varmana pidetyt työkuviot voivat muuttua nopeasti.

Sodan Euroopassa syttymisen vaikutuksia niin yritysten kuin ihmisten arkeen on seurattu viimeisen vuoden kuluessa. Energian hinnannousu tuntuu jokaisen kukkarossa.

Sodasta huolimatta vielä viime kesänä Pyhännän Leiviskänkankaalla monella yrityksellä meni niin lujaa, että työvoimapula vaikutti töiden edistymiseen.

Loppuvuodesta karu tilanne alkoi näkyä, kun talokauppa hiipui. Jukkatalolla loppuvuodesta käydyt muutosneuvottelut eivät olleet yllätys. Yllätys sen sijaan oli, että pian neuvottelujen päättymisen jälkeen tuli tiedote, jossa kerrottiin sovitun, että talotehtaan toimitusjohtaja luopuu tehtävästään. Tammikuussa aloitettiin talven toiset muutosneuvottelut. Viesti oli jo neuvottelujen alkaessa selvä: odotettavissa oli, että neuvottelujen lopputulos tietää muutosta monen jukkatalolaisten arkeen. Yrityksen pelättiin olevan konkurssin partaalla.

Muutosneuvottelut päättyivät viime viikolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.