Pääkirjoitus

Murheita ehkä luvassa – postin lakon uhka on suuri

Paperinen sanomalehti on jakelijansa armoilla. Niin se vain on, ja nyt myös Siikajokilaaksoa uhkaa jakeluhäiriöt. Mikäli sopua ei synny, alkaa postin lakko ensi viikon maanantaina ja se tulee kestämään ainakin kaksi viikkoa. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja työnantajaliitto Paltan välistä työriitaa ratkottiin viimeksi viime viikon torstaina valtakunnansovittelijan johdolla. Valtakunnansovittelijan toimistosta tulleen tiedon mukaan ratkaisu on vielä kaukana. Neuvotteluissa ei edetty mihinkään, eikä edes uutta tapaamisaikaakaan saatu sovittua.

Tämä ei tiedä hyvää meille saati muille, jotka ovat tiukasti sidoksissa postin palveluihin.

Siikajokilaakson kokonaisjakelusta posti hoitaa hieman yli puolet, joten taas kysytään meiltä jokaiselta kärsivällisyyttä.

Koska tilanne on mikä on, tiedän jokaisen kannattaa nyt viimeistään tutustua Siikajokilaakson digitaalisiin palveluihin. Lehti tehdään lakon uhasta huolimatta, joten muun muassa näköislehti on luettavissa normaalisti Siikajokilaakson verkkosivuilla. Siikajokilaakson verkkopalvelut sisältävä Kaleva-tili kuuluu automaattisesti jokaiselle lehden tilaajallemme ja lehden sisäsivuilta sekä verkkolehdestä löytyy myös lisätietoa siitä, miten Kaleva-tili otetaan käyttöön.

Mutta aina on toivoa ja laiha sopu on tunnetusti parempi kuin lihava riita. Toivottavasti valtionyhtiö saa rivinsä järjestykseen ja lakolta vielä vältytään. Todennäköiseltä sopu ei juuri nyt vaikuta vaan päinvastoin. Postin kannattavuusongelmat ovat ymmärrettäviä. Kilpailu on kovaa ja Suomessa riittää pinta-alaa mihin jaella. Mahdollisiin imago-ongelmiin voi jokainen yritys vaikuttaa ihan itse. Viime aikoina posti ei ole siinä erityisen hyvin onnistunut.