Nuoret ovat taas ter­ve­tul­lei­ta Pulk­ki­lan nuok­ka­ril­le –Va­loi­sik­si kun­nos­te­tuis­sa ti­lois­sa entistä viih­tyi­säm­pää

Siikalatva/Pulkkila
Pulkkilan nuokkaritiloja sisustettiin viime viikon perjantaina porukalla. Verhoja paikoilleen asettelemassa vapaa-aikasihteeri Sinikka Lehtosaari ja nuorisotilojen ohjaaja Satu Visuri. Satu Visuri toivottaa 7-luokkalaiset ja vanhemmat nuoret tervetulleeksi ovensa jälleen avanneisiin Pulkkilan nuorisotiloihin.
Pulkkilan nuokkaritiloja sisustettiin viime viikon perjantaina porukalla. Verhoja paikoilleen asettelemassa vapaa-aikasihteeri Sinikka Lehtosaari ja nuorisotilojen ohjaaja Satu Visuri.
Pulkkilan nuokkaritiloja sisustettiin viime viikon perjantaina porukalla. Verhoja paikoilleen asettelemassa vapaa-aikasihteeri Sinikka Lehtosaari ja nuorisotilojen ohjaaja Satu Visuri.
Kuva: Sari Kihnula

Keväällä 2018 kevätkauden päättyessä Mäkelän talossa palvelleet nuorisotilat suljettiin remontin vuoksi. Viime perjantaina tilat saatiin takaisin nuorison käyttöön. Tiloihin tullessa vaikuttaa, että neliöitä on saatu lisää, vaikka vanhan käräjäsalin seinät ovat entisillä sioillaan. Uusi lattia ja valkeaksi maalatut seinät tuovat tilantuntua. Nuokkarin käytössä on salin lisäksi kolme huonetta niin, että porukat voivat jakaantua eri toimintojen äärelle.

– Ihan kivalta vaikuttaa. Tilat ovat entistä pirteämmät, kuvailee nuorisotilojen ohjaaja Satu Visuri.

Tilojen sisustaminen on vielä kesken ja hankintojakin on luvassa. Ostoslistalla on muun muassa uusi Pleikkari ja pelejä.

Aikansa ottaa, että hetken poissa ollut kokoontumispaikka löydetään taas tai itse asiassa nuokkari-iässä olevat, uudet nuoret löytävät paikan. Edellinen Pulkkilassa nuokkarilla käymään kasvanut sukupolvi on jo lähtenyt maailmalle opiskelujen perässä. Pari vuotta nuoret ovat kokoontuneet ABC:llä.

– Nuokkarilla käyminen on rentoa yhdessä oloa, kuvailee Satu Visuri.

Toimintaa suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa ja tavoitteena on, että kukaan ei jäisi yksin, vaan nuokkarilla touhutaan porukassa.

– Täällä kahvitellaan ja ainakin edellisen porukan kanssa laitettiin ruokaa ja leivottiinkin.

Siikalatvan jokaisella kylällä on nyt nuorisotilat. Vapaa-aikasihteeri Sinikka Lehtosaari lupaa, että tarpeen mukaan nuorisotilojen aukiolotunteja voidaan lisätä, jos nuoria käy jollain kylällä paljon.