Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Osal­lis­ta­mi­nen on ny­ky­ai­kaa

Uudet kunnanvaltuustot ovat päässeet aloittamaan työnsä. Vaikka ylintä päätäntävaltaa käyttää kunnanvaltuusto, halutaan muidenkin kuntalaisten ääni kuuluviin.

Siikajoella kunta on innostanut kuntalaisia mukaan tuomaan kuntalais- ja valtuustoareenan kautta ilmi oman näkemyksensä Siikajoen kunnan tulevaisuudesta. Pyhännällä ja Siikalatvalla kuntalaisilla on ollut mahdollisuus vastata kyseisten kuntien kuntastrategioiden päivittämistyön pohjaksi luotuun kuntalaiskyselyyn. Kuntalaisten toivotaan osallistamisen kautta myös sitoutuvan uusien strategioiden tavoitteisiin.

Siikalatvalla kuntalaisten ajatuksia on haluttu osaksi strategiatyötä syvällisemmin nettikyselyssä esiin nousseita asioita  työpajailloissa eteenpäin työstäen. Into oman näkemyksen ilmi tuomiseen on ollut niin kova, että kuntaan saatiin jo ennen ensimmäistä työpajaa palautetta siitä, miksi illat on kalenteroitu vain Rantsilaan ja Pulkkilaan. Ennakkoajatuksesta poiketen järjestetään vielä työpajailta Kestilässä.

Kuntastrategian perusteiden pohdinnan yhteydessä herätellään kuntalaisia miettimään, mikä on hyvää naapurikylissä ja kuinka syttyisi todellinen yhteen hiileen puhaltamisen henki.

Strategiatyöpajojen yhteydessä on huomattu, että juuri tällaisissa kokoontumisissa päästään luontevasti tutustumaan myös toisiinsa ja kuin itsestään syntyy myös sitä yhteen hiileen puhaltamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.