Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pahinta on, kun omat puu­kot­ta­vat – Myl­ly­mäen ko­ke­muk­set Raa­hes­sa mukana tut­ki­muk­ses­sa: "Hau­ta­paik­kaa on tar­jot­tu"

Kuntien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kokema häirintä ja uhkailu on yleistä. Päättäjät sietävät sitä niin kauan, kunnes se menee henkilökohtaisuuksiin ja kohdistuu läheisiin.

Pahimmillaan luottamushenkilöön kohdistuva häirintä voi johtaa siihen, että päättäjä joutuu luopumaan paikastaan ja jopa muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Kyseisessä tapauksessa oman puolueen sisältä lähtöisin oleva ristiriita kärjistyi. Esimerkki on Jenni Airaksisen kuulemista räikein kertomus siitä, millaiseen tilanteeseen häiriköinti ja uhkailu voi ajaa luottamushenkilön.

– Samaan aikaan, kun ristiriita kärjistyi, alkoi tulla ihan selkeää anonyymia uhkailua väkivallalla. Loppujen lopuksi kyseinen ihminen joutui poliisin suosituksesta aitaamaan talonsa ja asentamaan sinne valvontakamerat. Lopulta hän joutui luopumaan päättäjän paikalta ja muuttamaan pois, Airaksinen kertoo.

Airaksinen on Tampereen yliopiston yliopistolehtori, joka johti tutkimushanketta, joka selvitti kuntien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kokemaa uhkailua ja häirintää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.