Päi­vä­ko­din kir­jas­ton yh­tey­teen si­joit­ta­mi­ses­ta ha­vain­ne­ku­vat –Kun­nan­hal­li­tuk­sen jäseniä tu­tus­tu­maan kes­tis­ten sil­mä­te­rään

Siikalatva/Kestilä
Siikalatvan kuntapäättäjät puntaroivat, olisiko Kestilään rakennettava päiväkoti mahdollista sijoittaa kirjaston yhteyteen.
Siikalatvan kuntapäättäjät puntaroivat, olisiko Kestilään rakennettava päiväkoti mahdollista sijoittaa kirjaston yhteyteen.
Kuva: Sari Kihnula

Kunnanhallitus keskusteli eri vaihtoehtoja punniten, kuinka järjestää Kestilään varhaiskasvatuksen tarvitsemat, puhtaat toimitilat. Siikalatvan investointisuunnitelmassa on varattu vuodelle 2020 30 000 euroa tilasuunnitteluun ja ensivuodelle toteutukseen 400 000 euroa.

Kunnanjohtaja Pirre Seppäsen mukaan hallitus näkee tiloille olevan tarvetta, mutta ennen kuin päädytään uuden rakentamiseen katsotaan huolella, onko päiväkotia mahdollista sijoittaa kirjaston yhteyteen.

– Olisi hyvä, jos tiloja pystyttäisiin käyttämään monipuolisesti, miettii Seppänen.

Kestilässä ollaan huolissaan erityisesti siitä, kärsisikö päiväkodin tulosta kirjaston toiminnallisuus ja komea rakennus.

Kunnanhallitus päätti teettää tarkemman suunnittelun niin, että suunnitelma voidaan esittää 3D-kuvina, jotka selkeyttävät, miltä kirjastorakennuksessa tulevaisuudessa näyttäisi, jos siellä olisi päiväkoti. Lisäksi sovittiin, että kunnanhallituksen jäsenet, jotka eivät ole koskaan Kestilän kirjastorakennuksessa käyneet, tutustuvat tiloihin. Käydyissä keskusteluissa ei ole kiistetty itse tilatarvetta.

Vaihtoehtoina on esitetty vanhaa kunnantaloa ja koulun tiloja, mutta asiantuntijoiden mukaan näihin kiinteistöihin ei saataisi varhaiskasvatuksen tarpeisiin soveltuvia, toimivia tiloja.

Laskelmien perusteella halvimmalla toimivat tilat saataisiin kirjaston yhteyteen verrattuna uuden päiväkotikiinteistön rakentamiseen tai moduulipäiväkodin hankintaan.