Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Pel­to­jen tu­ki­oi­keuk­sis­ta luo­vut­tiin vuoden vaih­tues­sa – muutos voi vai­kut­taa vuok­ra­so­pi­muk­seen, oletko vuok­ran­nut maata vai tu­ki­oi­keuk­sia

Peltojen tukioikeudet ovat lakanneet olemasta ja menettäneet arvonsa vuoden vaihteessa.

Siikajoki/Ruukki

Tukioikeusjärjestelmä päättyy samalla, kun EU:n yhteinen maatalouspolitiikka uudistuu. Nykyiset tukioikeudet ovat olleet voimassa vuodesta 2006 asti. Tukioikeuksien käytöstä luopuminen ei edellytä toimenpiteitä niiden nykyisiltä omistajilta tai haltijoilta.

Siikajoen kunnan maaseutuasiamies Leila Leinonen kuvailee, että aiemmin tukioikeudet ovat olleet irrallinen, abstraktikäsite. Niitä on siirrelty vuokrasopimusten uusimisen yhteydessä pellon omistajan ja pellon vuokranneen kesken lomakkeilla 103 A ja 103 B.

– Jatkossa lippu lappusten edes takaisin veivaaminen ja allekirjoitusten hakeminen jää pois. Lomakkeiden täyttäminen on ollut oma prosessi meille ja viljelijöille. Viljelijöillä on ollut muistaminen, että tukioikeuksien siirtoa on haettu. Välillä on tahtonut tulla unohduksia. Jos tukioikeudet ovat olleet kaksi vuotta käyttämättä, on ne viety kansalliseen varantoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.