Kolumni

Penk­ki­ur­hei­li­jan juhlaa

Lämmin ja aurinkoinen syksy on kaunista aikaa. Mahtavaa tämä syksy 2019 on ollut ja on penkkiurheilijalle.

Aloitetaan Suomen naisten lentopallojoukkueen EM-kisoista. Joukkueemme oli useita vuosia "telakalla" eli MJ-toimintaa ei ollut. Nyt kisoissa jäätiin alkulohkoon mutta huomioitavaa on että saman alkulohkon joukkueet Serbia ja Turkki olivat turnauksen 1ja 2. Naisemme ottivat Turkilta yhden pisteen 2-3 tappiolla. Miesten EM-kisat alkavat tänään - siitä, lempilapsestani jutun lopussa,

Huuhkajat pelaa kautta aikojen parasta peliään. Nähdäänkö marraskuussa siis Riverdance kisapaikan kunniaksi ? Uskon ja luotan siihen että valmentaja Kanerva (lempinimi Rive) toteuttaa lupauksensa ja tanssii kisapaikan kunniaksi. Sielä on se Pukki jota se kuuluisa Mertarannan lanseeraama "mökin mummokin" pitää unelmavävynä. Meille muille riittää kun hän tekee maaleja tuohon käsittämättömään tahtiin!

Doha – huh huh. Naisten 100 metrin aidat. Onko meillä tilanne että maamme edustaja juoksee MM-kisojen pikamatkan finaalissa? Uskon että jopa kaksi naista. Raitasen Topia kannattaa seurata kolmen tonnin esteissä sekä toki meitä keihäskansana kiinnostaa aina miesten keihäs jossa Lassi, Oliver ja Antti taistelevat!

PattUn kausi päättyi puolivälierätappioon Sotkaman Jymylle joka nyt taistelee 0–1 tappioasetelmasta Joensuun Mailaa vastaan. Pesäpallossa oli huoli muutama vuosi sitten ettei ole tai tule huippulukkareita. Nyt niitä riitti jopa 1-sarjaan Oulun Lippoon. Hevosmiesten tietotoimisto kertoo että PattU pelaa ens kaudella mitaleista eli vahvistuu. Jokatapauksessa Siikajoen kunta jatkaa tukemista oman kylän miehille jotka ansaitsivat jatkosopimukset huippukaudellaan eli Achrenin Jere ja Hankalan Jan.

Kärpät on taas kova. Tänään alkaa kausi ja TV-stä tulee finalistien matsi HPK-Kärpät. Pulju tuli "käymään" kotona. Toinen huippuvahvistus on Floridan auringon Oulun viimaan vaihtanut Juha Lammikko. Allekirjoittaneen oma suosikki on kalajokinen Jokinen.

Palataan miesten EM-kisoihin. Banks vai pänks! Englantilainen valmentaja ei ole ystäväni 2-valmentajana toimivan Sami Kurttilan kanssa saavuttanut vielä virallisen maaottelun voittoa joukkueemme peräsimessä. Köpin eli Tuomas Sammelvuon saappaat ovat isot täyttää ja tätä pääsemme seuraamaan jo alkusarjan ottelussa Suomi–Venäjä. Joukkue on rajusti nuorentunut. Mielestäni alkusarjasta on hyvät mahdollisuudet jatkoon. Luottamus on meillä laji-ihmisillä kova! Kisojen jälkeen on aika miettiä kumpi – Banks vai Brexit?

Marko ÄijäläLiikuntasihteeri ex-lentopalloija ja valmentaja, kahden teinin isä