Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pert­tu­lin-päi­vien mark­ki­na­ta­pah­tu­mas­sa lep­poi­sa tun­nel­ma

Vuoden Pyhäntäsen arvonimi Veijo Sydänmetsälle

Pyhännän maa- ja kotitalousseura valitsi Vuoden Pyhäntäseksi Veijo Sydänmetsän. Sydänmetsän rinnalla vaimo Hillevi Sydänmetsä. Päivä alkoi nauruhermoja venytellen, kun ohjelmaosuuden avasi leviällä koillissavonmurteella tarinaa iskien Kainuun puolesta vieraaksi saatu kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen. Heikkinen puhui myös painavaa asiaa sote-uudistuksesta. Aino pääsi taikuri Puijon Paronin avustajaksi taikatempun toteutukseen. Aino onkin melkoinen taikurioppilas: hän rikkoi munan ja vatkasi sen. Kun taikuri puolestaan liekitti munakokkelin, ilmestyi kannen alle kyyhky. Terho ja Mirja Tossavainen tulivat markkinoille tapaamaan tuttuja. Samalla suomenpystykorvanpentu Pinja pääsi kokemaan, millaista on olla väkijoukossa. Torstaina yleisölle avatussa monitoimipuistossa riitti vierailijoita pitkin markkinapäivää. Pyhännälle saapuvat on kesän ajan toivottanut tervetulleeksi upeat karjalanneidot. Myös pääkadun varrella on kauniita kukka- ja viheristutuksia. Kaiken ikäisten mieleen oli huoltoaseman pihaan tuotu laatuaan ensimmäinen vanhojen työkoneiden, autojen ja mopojen näyttely. Kirjaston ovet olivat avoinna ja yleisöä kiinnosti niin kassikaupalla myydyt vanhat kirjat kuin Paavo Makkosen taidenäyttely.
Pyhännän maa- ja kotitalousseura valitsi Vuoden Pyhäntäseksi Veijo Sydänmetsän. Sydänmetsän rinnalla vaimo Hillevi Sydänmetsä.
Pyhännän maa- ja kotitalousseura valitsi Vuoden Pyhäntäseksi Veijo Sydänmetsän. Sydänmetsän rinnalla vaimo Hillevi Sydänmetsä.
Kuva: Sari Junnonaho

Perttulin-päivien markkinatapahtuma keräsi Pyhännän taajamaan pyhäntästen kyläpäivienviettäjiä mukavasti. Aurinko lämmitti useaan otteeseen markkinakansaa päivän aikana, vaikka koko päivälle oli luvattu kurjaa säätä. Taivaanhanat aukesivat onneksi vasta tapahtuman loppupuolella.

Pyhäntästen mieltä lämmitti ja monet tuumasivat ääneen, ettei Vuoden Pyhäntäsen 2016 valinta olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen. Pyhännän maa- ja kotitalousseura antoi arvonimen Veijo Sydänmetsälle.

Tunnustus lämmitti myös merkittävän työrupeaman Pyhännällä erityisesti talonrakennusteollisuuden kehittymisen eteen tehneen teollisuusneuvoksen mieltä.

– Olen hyvilläni ja otettu nyt saadusta huomionosoituksesta. Sydämellinen kiitos valinnan tehneille jotka näin lämmittävästi minua muistavat, Veijo Sydänmetsä kiitteli.

Hän arveli palanneensa ihmisten mieliin hiljattain julkaistujen, kirjoittamiensa Pyhännän teollisuuden syntyhistoriaa valottavien kirjojen johdosta.

Sydänmetsä valoi tulevaisuudenuskoa nuorempaan polveen ja kuvaili, kuinka helppoa yrityksen perustaminen ja kehittäminen nykyisin on. Tarvitaan vain yrittäjiä, jotka tekevät työpaikkoja. Rahaa ja työvoimaa on nykyisin saatavilla.