Piip­po­las­sa ku­vat­tiin kol­mes­sa koh­tees­sa elo­ku­vaa – elo­ku­va­teat­te­ri­le­vi­tys­tä kaa­vail­laan syk­syl­le 2021

Siikalatva/Piippola
Piippolassa kuvattiin pari viikkoa sitten Karaoke-ilmiö elokuvaa. Kuvauksia tehtiin Kairanmaatalolla, Shellillä ja Redtowerissa. Duona laulamassa Päivi Väntänen ja Sanna Toppinen.
Piippolassa kuvattiin pari viikkoa sitten Karaoke-ilmiö elokuvaa. Kuvauksia tehtiin Kairanmaatalolla, Shellillä ja Redtowerissa. Duona laulamassa Päivi Väntänen ja Sanna Toppinen.
Kuva: Eda Kabacaoglu Paakkanen

Karaoke-ilmiön tuotantotiimi etsi keväällä 2019 karaokesta innostuneita suomalaisia.

– Huomasin somesta, että elokuvan kuvauksiin etsitään halukkaita. Ilmoitin meidät kirjeellä ja kerroin jälkikäteen porukoille, mitä olen tehnyt, paljastaa Karaoke clubin sihteeri Riitta Rajamäki.

Napafilms Oy:n puolesta elokuvan ohjaaja Einari Paakkanen kiitti yhteydenotosta. Seuraavan kerran elokuvahankkeesta kuultiin alkukesästä 2020, kun Rajamäki sai puhelun.

– Teimme noin kaksi viikkoa kestäneen road tripin läpi Suomen. Tarkoituksenamme oli kuvata matkallamme erilaisia karaokepaikkoja sekä erilaisia ihmisiä, joille karaokella on merkitys, kertoo elokuvan tuottaja Marianne Mäkelä.

Tuotantotiimi oli tulossa Piippolaan karaokekerholaisten innoittamana, mutta kun pitäjästä löytyi vielä mielenkiintoinen ravintola, jossa laulettiin karaokea, päätti Einari Paakkanen, että myös siellä on kuvattava.

Kun kesken kuvausten saatiin tieto, että karaokekerho on perustettu syksyllä 2009 Piippolan Shellillä, tehtiin pikapäätös, että clubin avustuksella järjestettiin laulutilaisuus myös huoltamolla.

Kuvaukset tehtiin sunnuntaina 16. elokuuta. Suunnitelmissa on elokuvan elokuvateatterilevitys syksylle 2021 ja myöhemmin näkyminen Ylen kanavilla.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan 3.9. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.