Pot­tu­pel­to muuttuu si­leäk­si as­falt­ti­tiek­si – tiet 8110 ja 813 ajo­kun­nos­sa per­jan­tai­na

Surkeaan kuntoon rapautuneet Revonlahdentie ja Raahentie on kunnostettu perusteellisesti ojia myöten. Kuva Revonlahdentieltä 10. heinäkuuta.
Surkeaan kuntoon rapautuneet Revonlahdentie ja Raahentie on kunnostettu perusteellisesti ojia myöten. Kuva Revonlahdentieltä 10. heinäkuuta.
Kuva: Kirsi Junttila

Lähes legendaarisen huonoon kuntoon repsahtanut Revonlahdentie, eli yhdystie 8110 Revonlahden ja Siikajoenkylän välillä, on saanut perusteellisen kunnonkohotuksen. Samanlaisen remontin on ely-keskus teettänyt myös seututielle 813 Siikajoenkylältä Pattijoelle eli Raahentielle.

Kesäkuun lopussa alkaneet urakat ovat jo loppusuoralla, ja tien 8110 perunapeltokin on tasaista asfalttipintaa viimeistään perjantaina 24. heinäkuuta. Tiemerkinnät maalataan parin viikon kuluttua.

Viime viikkojen aikana tiet on myllätty perustuksia myöten. Revonlahdentielle on tehty sekoitusjyrsintää 15,6 kilometriä ja Raahentiellä 18,3 kilometriä.

Jyrsinnässä tien asfalttipinta ja runko rouhitaan pois ja joukkoon sekoitetaan uutta kantavaa mursketta. Tien pintaa muotoillaan uudestaan ja päällystetään asfaltilla.

Lisäksi Revonlahdentiellä on uusittu tierungon teräsverkkoja yhteensä 2 kilometriä ja Raahentiellä 1,2 kilometriä. Myös teiden vesitalous on uusittu. Sivuojia on perkattu sekä puhdistettu päätierumpuja ja liittymärumpuja. Liittymärumpuja on myös uusittu.

– Tämä on perusteellinen korjaus, on projektipäällikkö Jesse Kanasen ilosanoma teiden käyttäjille.

Revonlahdentien ja Raahentien perusparannukset ovat isoja hankkeita koko Pohjois-Pohjanmaan mittakaavassa. Raahentien kunnostukseen ely-keskus on varannut 1,23 miljoonaa euroa.

Revonlahdentien remontti onnistui valtion lisärahoituksen avulla, ja rahaa kunnostukseen käytetään 1,05 miljoonaa euroa.

Valtion lisäbudjetissa myönnetyn rahoituksen turvin päällystetään kaksinkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna.