Pulk­ki­lan ala­kou­lu-ura­kas­ta viisi kiin­nos­tu­nut­ta – Neu­vot­te­lut jat­ku­vat neljän ra­ken­nus­liik­keen kanssa

Siikalatva/Pulkkila
Painopenkka on valmiina Pulkkilan uuden alakoulun ja liikuntahallin paikalla. Maisemaa rumentavat vanhan koulun jäänteet puretaan pois syksyllä, kun lämpökeskus saadaan uuden koulun tiloihin.
Painopenkka on valmiina Pulkkilan uuden alakoulun ja liikuntahallin paikalla. Maisemaa rumentavat vanhan koulun jäänteet puretaan pois syksyllä, kun lämpökeskus saadaan uuden koulun tiloihin.
Kuva: Sari Kihnula

Uuden Pulkkilan alakoulun ja liikuntahallin rakentamisesta saatiin viime viikolla päättyneeseen määräaikaan mennessä viisi osallistumistarjousta. Tarjoajien joukossa ovat ensimmäisellä kierroksella jo jatkoon päässet rakennusliikkeet Sikla Oy, Rakennus Sorvoja Oy ja Rakennusteho Oy. Tek­ni­nen joh­ta­ja Han­nu Komu ker­too, että tarjouksen jättivät myös Lehto Tilat Oy ja Teijo-Talot Oy.

Lehto Tilat Oy karsiutui ensimmäisessä kilpailutuksessa, kun osallistumishakemuksessa oli puutteita ja kelpoisuusehdot eivät tuolloin täyttyneet. Uudessa osallistumistarjouksessa nämä asiat olivat kunnossa. Tällä kertaa tarjousten pisteytyksen perusteella neuvottelut eivät jatku Teijo-Talot Oy:n kanssa.

Lopullinen tarjouspyyntö jätetään 11. maaliskuuta ja tavoitteena on, että huhtikuussa, ennen pääsiäispyhiä kunta on tehnyt päätöksen koulun rakentajasta. Koulun rakentaminen on määrä aloittaa elokuussa pian peruskoulun lukuvuoden alkamisen jälkeen.

Pulkkilan koulun ja liikuntahallin rakentamisurakka jouduttiin pikakilpailuttamaan loppuvuodesta EU-kynnysarvon ylittävänä kokonaisvastuu-urakkana. Uusi kilpailutus oli tarpeen, koska osa Pulkkilan alakoulusta saaduista urakkatarjouksista ylitti EU-hankintarajan, joka on 5 548 000 euroa. Koska haluttiin välttää mahdolliset valitukset, päätettiin hanke keskeyttää ja järjestää pikakilpailutus. Arvio on, että kokonaisuuden valmistuttua koulun ja liikuntahallin hinta jää alle hankintarajan.