Pyhäntä maa­kun­nan liik­ku­vin

Pyhäntä
<p>Liikkuvassa kunnassa on panostettu jo vuosien ajan liikuntapaikkoihin. Yleisen uimarannan kupeella ahkerassa käytössä oleva beachvolley-kenttä on yksi esimerkeistä. Arkistokuva</p> PoPLin urheilugaalassa jaetun Vuoden liikkuvin kunta -palkinnon vastaanottivat Pyhännän kunnanjohtaja Jouko Nissinen ja vapaa-ajanohjaaja Matti Saaranen. (Kuva: PoPLi)
Liikkuvassa kunnassa on panostettu jo vuosien ajan liikuntapaikkoihin. Yleisen uimarannan kupeella ahkerassa käytössä oleva beachvolley-kenttä on yksi esimerkeistä. Arkistokuva
Liikkuvassa kunnassa on panostettu jo vuosien ajan liikuntapaikkoihin. Yleisen uimarannan kupeella ahkerassa käytössä oleva beachvolley-kenttä on yksi esimerkeistä. Arkistokuva
Kuva: Keijo Makkonen

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin viime perjantaina vuoden ansioituneita urheilijoita sekä liikunnan taustavaikuttajia 14 eri kategoriassa. Maakunnan liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Pyhäntä.

Valinnassa huomioitiin kunnan eri liikuntapalvelut, olosuhteet, yhteistyö seurojen ja muiden liikuntajärjestöjen kanssa sekä eri osa-alueiden kehittäminen.

Palkinnon vastaanottaneen kunnanjohtaja Jouko Nissisen tunnelmat olivat vielä maanantaina korkealla. Onhan taustalla kunnan ja sen päättäjien tekemä pitkäjänteinen työ.

– Työtä on tehty työtä jo vuosikausia ja pyritty pitämään yllä liikuntaharrastusmahdollisuuksia. Ei kunta ole jarruttanut, vaan edistänyt, että kuntalaiset pystyisivät harrastamaan eri puolilla kuntaa.

Liikuntahallin laajennus ja uuden kuntosalin rakentaminen ovat vain jäävuoren huippu.

Nissinen muistuttaakin, ettei kunnia kuulu pelkästään kunnalle, vaan osatekijöitä on useita.

– Totta kai tällainen vaatii aktiiviset tekijät, jotka huolehtivat. Vapaa-aikatoimi tehnee kaiken kaikkiaan tosi hyvää työtä. Unohtamatta vapaaehtoisia seuratoimijoita, Nissinen jakaa kunnian kaikkien siihen osallisten kesken.

Tarkemmin asiasta 6.2. Siikajokilaaksossa