Rant­si­lan Ak­ka­ker­ho tem­pai­see jär­jes­täen Suk­si­bo­xi-me­lon­ta­ki­san – kut­su­säh­kö­pos­ti on lä­he­tet­ty muun muassa ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti­pa­ril­le

Siikalatva/Rantsila
Rantsilassa järjestetään Rantsilan Akkakerhon toimesta Leijonapuiston rannasta starttaava suksiboxilla-melomiskilpailu.
Rantsilassa järjestetään Rantsilan Akkakerhon toimesta Leijonapuiston rannasta starttaava suksiboxilla-melomiskilpailu.
Kuva: Sari Kihnula

Rantsilan Akkakerho houkuttelee veden äärellä viihtyviä ottamaan osaa järjestyksessään ensimmäiseen Suksiboxi-melontatapahtumaan.

– Noin neljä vuotta sitten Pulkkilassa, työpaikan kahvihuoneessa puhuttiin Siikajoki-melonnasta. Pohdittiin, voisiko jokea meloa muullakin kuin kanootilla tai kajakilla, muistelee Rantsilan Akkakerhon puheenjohtaja Katariina Tenhunen.

Akkakerholaisten tapoihin kuuluu tuumailla ideat hyvin ennen niiden toteuttamista.

– On asiaa hauduteltu ja meidän melojat ovat testanneet suksiboxin ja todenneet, että se on vesillä vakaampi kuin kajakki, kuvailee Tenhunen.

Hän ei paljasta, käyttivätkö testimelojat boxin ylä- vai alaosaa tai kummin päin auton katolle tavaroiden kuljettamista varten yleensä asennettava laatikko oli. Jokainen kilpailija voi itse tehdä valinnan.

–  Ainoa rajoite on, että ei saa tehdä laatikkoon mitään lisäosia. Reiät saa peittää ilmastointiteipillä tai silikonilla, mutta esimerkiksi telejä ei saa rakentaa.

Lisävarusteena saa olla mela melomiseen ja pelastusliivi on pakollinen turvaväline.

Leikkimielisen kilpailun startti on lauantaina 18. heinäkuuta kello 11 Leijonapuiston rannasta eli Siikajoen ylittävän sillan kupeelta, Aleksanterin koulun puolelta. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai parin kanssa. Kisaradalla on pituutta puoli kilometriä. Ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 15. heinäkuuta.

– Ilmoittautumisia ei ole vielä tullut yhtään. Oulun vaalipiirin kansanedustajillekin laitoin eilen sähköpostia. Yksi vastaus tuli, mutta henkilöllä oli samalle päivää rippijuhliin meno. Presidenttiparillekin laitoin viestiä, että tervetuloa osallistumaan. Vastausta ei ole kuulunut.

Toiveissa on, että kilpailupäivänä olisi puolipilvinen sää. Testausolosuhteet olivat hyvin tuuliset. Tuuli oli repivää.

– Niissäkin olosuhteissa melontaväline oli varsin vakaa, mutta säät on mitä on, ja kilpailu pidetään, jos vain tulee ilmoittautujia. Katsotaan nyt, innostaako tämä ihmisiä lähtemään liikkeelle. Tapahtumalla on tarkoitus saada ihmisiä veden äärelle. Suomessa on vesistöjä ja niitä kannattaisi hyödyntää enemmän yhdistysten ja perheiden toimesta vapaa-ajanvietossa.

– Testiboxin lainannut sanoi, että boxin pystyy ottamaan takaisin suksiboksikäyttöön. Jos boxia ei ole tai omaansa ei raski vesille laske, on niitä saatavilla halvalla kierrätyskeskuksissa, vinkkaa Katariina Tenhunen.

Kisaan voi ilmoittautua Katariinalle sähköpostitse osoitteeseen: akkaposti@gmail.com tai puhelimitse numeroon 044 522 5922.