Rant­si­lan mät­sä­reil­le oli ti­laus­ta –näyt­te­lyn upein koira Pu­das­jär­vel­tä saakka

Siikalatva/Rantsila
Minna Väisänen Hertta-koiraa pienten koirien kehässä tutkaili tuomari Marko Rita. Väisänen on uusia ranttisia ja ilahtui, kun kylään on perustettu hiljattain koirakerho joka toimii aktiivisesti. Koira ja lapsi-kehässä kaikki osallistujat palkittiin. Kunniamaininnan sai tuposlainen Matias Koivuranta perheen omakasvatin novascotiannoutaja Freijan esittäen. Best in Show-kehässä suomenlapinkoira Viivi  es. Sarita Kemi,  Namu,-whippet, es. Sanna Keränen ja Lyyti-mäyräkoira, es. Hanne Seppänen. Näyttelyn voiton vei Viivi, hopealle jäi Lyyti ja kehän kolmanneksi kauneimmaksi Namu. Elias Korkala halusi tuoda näytille saksanpaimenkalan, vaikka pehmoleluvalikoimasta olisi löytynyt koiriakin. Hilla, Outi-äiti ja Lassi kannustivat pientä kisaajaa. Lapsi ja koira sekä lapsi ja leulukoira kehää tuomaroineella Hanna Tolosella oli haastava tehtävä. 5-vuotias Janna Sovisalo näyttää, kuinka vanha Täplä-koira on. Apuna näyttelytilanteessa oli isosisko Noora Viio. Lempäälästä saakka kisaan osallistunut Leo Lohikoski toi näytille Hugo-koiran, joka oli Leon kanssa sukuloimassa Temmeksellä. Marko Rita oli tuomarina pienten koirien kehässä, jossa hänen tutkittavanaan Senja Karppimaan esittämä  länsigöötanmaanpystykorva Rurik. Senja esitti tätinsä Hanna Anttilan koiran, kun Hanna oli kiireinen kisatoimitsijana. Märsärien voitto meni Pudasjärvelle. Sarita Kemin reilun 10-vuoden ikäistä  Viivi-suomenlapinkoiraa tuomaristo kuvaili sanoilla erittäin kaunis veteraani. Miska Tuomelan ja Metku-koiran tyylinäyte lapsi ja lelukoira kehässä. Leulukoirien kehässä oli tunkua, kun mukaan ilmottautui 23 lasta. Juho Kurola esitti tätinsä Salla Mettalan leonbergin Inkerin. Pikkusisko Siiri esitti "Inkan" lapsi ja koira-kehässä, jossa oli kahdeksan kilpailijaa. Tuomareilla oli kova urakka pistää paremmuusjärjetukseen 54 koiraa. Isojen koirien kehässä tuomaroi Heikki Skinnari.
Minna Väisänen Hertta-koiraa pienten koirien kehässä tutkaili tuomari Marko Rita. Väisänen on uusia ranttisia ja ilahtui, kun kylään on perustettu hiljattain koirakerho joka toimii aktiivisesti.
Minna Väisänen Hertta-koiraa pienten koirien kehässä tutkaili tuomari Marko Rita. Väisänen on uusia ranttisia ja ilahtui, kun kylään on perustettu hiljattain koirakerho joka toimii aktiivisesti.

Viime syksynä perustettu Rantsilan koirakerho järjesti Match Shown eli koiranäyttelyn, johon olivat tervetulleita myös monirotuiset koirat. Tapahtumajärjestäjät kokivat iloisen yllätyksen, kun Rantsila-päiväviikon torstai-iltana järjestetty tapahtuma keräsi 54 kilpailevaa koiraa ja 23 lelukoiraa. Kun jokaisen koiran mukana oli vähintään omistaja tai koiran esittänyt, kävi liikuntahallin pihalla melkoinen vipinä.

Kauneimpana palkittiin pudasjärvisen Sarita Kemin suomenlapinkoira Viivi, jota tuomaristo kuvaili erittäin kauniiksi veteraaniksi joka erottui kehässä joukosta. Kemin kleinspitz Viljo oli Best in Show-kehän kuudes.

– On kierretty mätsäreissä Rovaniemeä myöten ja virallisissa kilpailuissa myös ulkomailla. Tänään olisi ollut mätsärit Oulussakin, mutta lähdettiin ilta-ajelulle Rantsilaan saakka, tuumasi Sarita Kemi ja kertoi kannattavansa mielellään pienellä paikkakunnalla järjestettäviä näyttelyitä.

Kemi kehui tapahtumajärjestelyjen sujuneen ensikertaa näyttelyn järjestäneeltä seuralta yllättävän hyvin.

Best in Show: 1. Viivi, suomenlapinkoira, es. Sarita Kemi, 2. Lyyti, mäyräkoira, es. Hanne Seppänen, 3.Namu, whippet, es. Sanna Keränen, 4. Isla, suomenlapinkoira, es. Vuokko Tervo, 5. Taika, belgianpaimenkoira, es. Piia Mäkelin-Rintala, 6. Viljo, kleinspitz, es. Sarita Kemi, 7. Moritz, silkkiterrieri, es. Sisko Korkiakoski, 8. Mandi, englanninspringerspanieli, es. Josefiina Lindroth

Lapsi ja koira: Matias Koivuranta ja novascotiannoutaja Freijaa kunniamaininta. Muut palkitut: Senja Karppimaa ja länsigöötanmaanpystyk. Rurik, Siiri Kurola ja leonbergink. Inkeri, Sofia Koivuranta ja novascotiannoutaja Salsa, Sinna Koskenkorva ja silkkiterrieri Wallu, Seela Similä ja tiibetinspanieli Hertta, Mette Säynäjäkangas ja silkkiterrieri Fanni Ruska Tuomela ja karkeakarvainen mäyräkoira Musu.

Lapsi ja lelukoira osallistujat (kaikki palkittiin): Arttu Anttila ja Roi, Eveliina Halonen ja Minttu, Saaga Kakko ja Tassu, Seela Kakko ja Tessu, Severi Karppimaa ja Laiska-koira, Maria Konola ja Miro, Silja Konola ja Tahvo, Niklas Kilpeläinen ja Rolle, Henrik Koivuranta ja Ikko, Amanda Korhonen ja Tepi, Elias Korkala ja Saksanpaimenkala, Hilla Korkala ja Pate, Sinna Koskenkorva ja Tähti, Leo Lohikoski ja Hugo, Lasse Ollakka ja Eetu, Roosa Ollakka ja Tupsuli, Neea Rapinoja ja Rolle, Tilda Räbinä ja Tupsu, Aada Saarinen ja Tessu, Janna Sovisalo ja Täplä, Nooa Säynäjäkangas ja Haski Miska Tuomela ja Metku, Emma Viitanen ja Lola.