Roskat pois ran­noil­ta ja muualta – Luon­to-Liit­to kutsuu mukaan sii­vous­tal­koi­siin

Lauantaina on Luonto-liiton järjestämä siivoustempaus. Jokainen voi osallistua tempapukseen vaikka keräämällä roskia lenkkipolun varrelta.
Lauantaina on Luonto-liiton järjestämä siivoustempaus. Jokainen voi osallistua tempapukseen vaikka keräämällä roskia lenkkipolun varrelta.
Kuva: Luonto-Liitto

Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri "Possu" keventää luonnon ja ympäristön roskakuormaa talkoilemalla lauantaina 22.5. kello 12–15. Tempauksen tarkoituksena on siivota erityisesti vesistöjen rantoja ja ranta-alueita mikromuovin leviämisen estämiseksi.

Roskatalkoiden järjestämisen Possu sai idean Aittatontun päiväkodin eskarilaisilta Oulunsalosta. Eskarilaiset olivat huomanneet, että maassa on paljon roskia ja he kirjoittivat mielipidekirjoituksen kertoakseen, että he eivät kaikkia roskia jouda keräämään.

– Haluamme roskatalkoilla kiinnittää huomiota siihen, kuinka jokainen voi omalla toiminnallaan vähentää ongelmaa keräämällä roskia ja samalla vaikuttaa ihmisten asenteisiin, kertoo Luonto-Liiton Pohjois-Suomen aluetyöntekijä Sirpa Nevala.

Talkoilla voi kaikkialla Pohjois-Suomen alueella; Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Osallistua voi missä tahansa. Kodin läheisyydessä, lenkkipolun varrella, puistoissa tai työporukalla työpaikan ympäristössä.

– Voit vetää käsineet käteen, ottaa roskapussin mukaan ja mennä ulos keräämään roskia vaikka pienenkin hetken. Luonto kiittää ja palkaksi saat puhtaan ympäristön ja hyvän mielen, Nevala innostaa.

Roskatalkoiden tunnelmia voi jakaa somessa: #possunroskatalkoot  #luontoliitto  #itämeriryhmä

Talkoissa noudatetaan voimassaolevia koronarajoituksia. Rajoitukset löytyvät kotikunnan verkkosivuilta.