Ruo­ko­lah­ti kutsuu jälleen tans­si­kan­saa

Ruokolahden lavalla Paavolassa aloitetaan kauan kaivattu tanssikausi rytinällä, kun ensi keskiviikkona lavalle nousee suomalaisen iskelmämusiikin kestosuosikki Finlanders.

– Avajaistanssit järjestää Gramofoni. Nuorisoseuran tanssikausi korkataan tuttuun tapaan sitten lauantaina, Paavolan nuorisoseuran puheenjohtaja Olli Kärsämä kertoo.

Vaikka koronaepidemia siirsi kauden avauksen elokuulle on hommia silti riittänyt. Lyhyeen tanssikauteen lähdetään iloisin ja odottavin mielin.

– Tekemisen into ei ole laantunut. Itse olen varsinaisesti mukana vasta ensimmäistä kertaa, mutta minulla on kova luotto talkoolaisiin, Kärsämä pohtii.

Voimassaolevia rajoituksia myötäillen lippuja on myynnissä vain 485 kappaletta tanssi-iltaa kohden. Lippuja ei varata tai myydä ennakkoon, vaan vain ajoissa paikalle tulleet mahtuvat lattialle.

– Tilannetta seurataan koko ajan ja rajoituksia höllätään, jos suositukset muuttuvat, Kärsämä lupaa.

Ruokolahden lavan kahvioon ja makkarakojulle on hankittu korttimaksupäätteet, jotta käteisen käsittelyä voidaan vähentään. Päärakennukseen on lisäksi rakennettu yksi vesipiste lisää pelkästään juomavedelle ja käsidesiä on tarjolla useammassa pisteessä.

– Tärkeintä on kuitenkin aina ihmisen oma vastuu suositusten noudattamisesta.