Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Ruuk­kiin uusi eko­pis­te, ei muo­vin­ke­räys­tä

Revonlahden muovikeräyksen mahdollistaa urakoitsijan ajoreitti

Muovinkeräyspiste on Siikajoella vain Revonlahdella.
Muovinkeräyspiste on Siikajoella vain Revonlahdella.
Kuva: Loma Graphics Oy Loma Graphics O

Ruukin keskustaan, Salen viereen, on avattu uusi Rinki-ekopiste. Pisteessä otetaan vastaan kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia.

Monen toivomaa muovinkeräyspistettä ei keskustaan tule.

– Valitettavasti Ruukin keskustaan ei ole tällä hetkellä muovipakkausten keräyspistettä suunnitteilla. Taajamavelvoite perustaa keräys muovipakkauksille on 10 000 asukasta ja Ruukin taajamassa tämä ei täyty, toteaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n aluepäällikkö Harri Patana.

Revonlahdella muovinkeräyspiste on ollut kesäkuusta alkaen osoitteessa Keskuskatu 2.

– Revonlahdelle keräys järjestettiin, koska meidän urakoitsijan reitti Oulusta Raahen kulkee Revonlahden kautta, Patana perustelee.

Kaiken kaikkiaan Siikajoella on nyt viisi Rinki-ekopistettä. Kotitaloudet voivat tuoda ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet ovat luettavissa netissä ja ne lukevat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset, esimerkiksi öljykanisterit, eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.