Mainos

Säh­kö­pyö­rien suosio kasvaa jat­ku­vas­ti – ve­ro­edun vuosi 2021 rä­jäyt­tää mark­ki­nat!

Sähköpyörien suosio on kasvanut tasaisesti Suomessa viime vuosien aikana. Vuonna 2021 odotetaan suoranaista vyöryä markkinoilla, sillä työsuhdepolkupyörän veroetu astuu voimaan. Useimmat sähköpyörät kuuluvat edun piiriin. Työmatkakäytössä sähköpyörän ominaisuudet ovat verrattomat.

-

Sähköpyörien myynti on kaksinkertaistunut vuosittain 2010-luvun viimeisinä vuosina Suomessa. Silti sähköpyörien osuus koko polkupyörämyynnistä on meillä noin puolet Ruotsin vastaavasta, ja Saksassa sähköpyörien suosio on karkeasti ottaen kaksinkertainen Ruotsiin nähden. Sähköpyörillä olisi siis paljon käyttämätöntä potentiaalia nyky-Suomessa. Vuoden 2021 alusta voimaan astuva työsuhdepyörän verovapaus tuo sähköpyörät vahvempaan asemaan kuin koskaan ennen.

Suurin potentiaali työmatkapyöräilyssä

Mitä ruuhkaisempaa ja kaupunkimaisempaa on liikenne, sitä suuremmiksi kasvavat sähköpyörän edut muihin liikkumismuotoihin verrattuna. Ja kaikkein suurimmillaan ne ovat nimenomaan työmatkaliikenteessä, missä sähköavusteisen pyörän edut ovat vertaansa vailla.

Suuri osa suomalaisten työmatkoista ajetaan ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä, ja niiden pituus on muutama kilometri. Sähköpyörällä on helppo edetä yli 20 kilometrin tuntivauhtia, ja ruuhkaliikenteessä auton todellinen matkanopeus laskee helposti samanlaisiin lukemiin. Joukkoliikenne kulkee reittien ja aikataulujen mukaan, mutta sähköpyörällä reitin ja aikataulun voi valita itse. Ja sähköpyörän käyttökustannukset ovat lähes olemattomat autoon verrattuna – se ei kuluta polttoainetta eikä tarvitse kalliita vakuutuksia. Sen pysäköinti on yhtä helppoa kuin tavallisen polkupyörän.

Edut ovat kiistattomia sekä autoon että joukkoliikenteeseen verrattuina. Ja moni perinteisen polkupyörän ongelma poistuu sähköavun myötä: Raskaat ylämäet ja vastatuulet eivät enää merkitse ponnistelua. Urheiluvaatteet ja suihkussa käyminen eivät enää ole välttämättömiä reipasvauhtisenkaan pyöräilyn jälkeen. Ja talven kasvattaessa ajovastuksia sepelin ja loskan muodossa, sähköavustus pitää vauhdin kesäisellä tasolla.

Suurin osa sähköpyöristä on tulevan työsuhde-edun piirissä. Edun vuosittainen maksimiarvo on 1200 euroa, ja arvoa voi jaksottaa useammalle vuodelle. Sähköpyörien hinnat ovat viime vuosina laskeneet, ja jo alle 2000 euron hinnalla on tarjolla laadukas ja laaja sähköpyörien valikoima useista eri runkomalleista.

Veroetu kuumentaa markkinat – edut vakuuttavat

Vaikka sähköpyörien hinnat ovatkin laskeneet viime vuosina, niissä on enemmän ja kalliimpia osia kuin tavanomaisissa polkupyörissä. Siksi ne ovat yleisesti ottaen kalliimpia.

Tekniikan alan asiantuntijat sekä polkupyöräalan yritykset valmistautuvat massiiviseen sähköpyörien kysyntäpiikkiin, kun veroetu tuo sähköpyörien parhaat puolet aivan uusien käyttäjäryhmien ulottuville. Asiantuntijat huomioivat erityisesti sähköpyörän edut työmatkaliikenteessä. Suomalaisten työmatkoja odottavat uudet, terveelliset ja liikunnalliset ajat!

Tutustu sähköpyörävalikoimaamme ja tilaa omasi Kuntokaupasta!