Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Seu­ra­kun­nas­ta: Ku­nin­kaa­si tulee kun­nias­sa

2. adventtisunnuntain sanoma lähestyy tuomiosunnuntain sisältöjä. Kyse on siis Kristuksen tulemisesta aikojen lopulla. Tähän suureen päivään tähtää myös päivän evankeliumi:

Jeesus sanoi:

”Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa. Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät. Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.”

Hän esitti heille myös vertauksen: ”Katsokaa viikunapuuta, tai mitä puuta tahansa. Kun näette sen puhkeavan lehteen, te tiedätte ilman muuta, että kesä on jo lähellä. Samalla tavoin te nähdessänne tämän tapahtuvan tiedätte, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.” (Luuk. 21: 25-33).

Otammeko todesta Kristuksen sanan? Uskommeko todella Hänen toiseen tulemiseensa ja ruumiin ylösnousemukseen? Nämähän ovat kristillisen uskon ydinasioita. Uskon kautta mahdollisesti kalsealta vaikuttavat evankeliumin sanat avautuvat armon ja lupauksen sanoiksi.

Joulun alla, adventinaikana, on erityisesti syytä hiljentyä pohtimaan Jumalan sanan totuuksia. Ne toimivat aivan kuin peilinä meille itsellemme. Saamme niiden kautta heijastella oman sielumme tilaa. Jos sieltä paljastuu synkkiä ja synnin turmelemia näköaloja, voimme niidenkin ylitse uskoa hyvää Jumalan lupauksista. Aivan kuten eräässä vanhassa hengellisessä laulussa sanotaan:

”Älä rakas veli, sisko / katso omaa sydäntäs. / Se on aivan kylmä, kolkko, turmeltu ja ynseä.

”Katso sitä Veriylkää, / jonk on sydän palava. Siinä

syntisinkin löytää / sydämestä iloa.

”Synnit, viat, heikkoudetkin / ovat meille anteeksi, / sanan kautta upotettu / verivirtaan iäksi.”

Adventin ja joulun Herra, Jeesus Kristus, tahtoo Sinuakin lähestyä Henkensä kautta. Usko tarttuu Jumalan lupauksiin Hänen valtakuntansa evankeliumissa. Siksi saat astua rohkeasti Jumalan sanan kuuloon sellaisena kuin olet. Osallistu riemulla, ilolla, odottavana, jopa ahdistuneena, mutta omana itsenäsi, joulun ajan moninaisiin tilaisuuksiin joissa kuulet armon Sanaa. Tervetuloa! Myös hengellinen musiikki ja joulumusiikki virvoittavat pimeyden keskellä.

kappalainen