Seu­ra­kun­nas­ta: Mikä on Jumalan carpe diem?

Carpe diem on latinaa ja tarkoittaa ”tartu hetkeen” tai ”poimi päivä”. Sitä käytetään, kun joku haluaa tarttua ainutlaatuiseen tilaisuuteen tai rohkaisee toista siihen.

Mikä voisi olla carpe diem Jumalan maailmassa? Onko ihmisellä erityisiä etsikonaikoja, jolloin Jumala vetää häntä puoleensa? Näin monet ovat kertoneet. Jumala puhuttelee meitä yksittyisiä ihmisiä elämäntilanteidemme kautta. Hän näytää valtasuuruutensa taivaankappaleissa, kansojen vaiheissa sekä historian tapahtumissa. Tästä kaikesta käytetään nimitystä Jumalan yleinen ilmoitus. Yleisen ilmoituksen lisäksi on myös Jumalan erityinen ilmoitus, Hänen pyhä sanansa. Siinä Jumala kertoo tien pelastukseen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Me ihmiset olemme usein tottelemattomia Jumalan äänelle. Tahtoisimme kulkea omia teitämme, yksittäisinä ihmisinä toteuttaisimme miellämme omaa tahtoamme ja kuuntelisimme omia mieltymyksiämme. Jumalan sana varoittaa synnistä ja ohjaa meitä parannukseen. Kun alamme suosia syntiä elämässämme, etäännymme helposti elävästä Jumalasta ja Hänen valtakunnastaan.

Heprealaiskirjeessä on yksi carpe diem -kohta ylitse muiden: - Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne. (Hepr. 3). Tätä kannattaa pohtia omalla kohdalla. Olenko valmis kohtaamaan Jumalan totuuden? Olenko valmis astumaan hänen viitoittamalleen tielle? Matteuksen evankeliumissa sanotaan: ”Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!”

Kuitenkin, tälle tielle Jumala kutsuu Sinuakin juuri tänään. Carpe diem!

kappalainen