Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Seu­ra­kun­ta­ta­lon pi­ha­tul­vat kuriin

Siikalatvan seurakunnan virastotoimet keskittymässä Pulkkilaan

Pulkkilan seurakuntatalon ympärille asennetaan parhaillaan sadevesijärjestelmää ja remontti jatkuu toimistotiloissa lokakuulle saakka. Kuvassa urakoinnista vastaavan RPK Kemppainen Oy:n Marko Oikarinen ja Kari Laatikainen rakentamassa julkisivun salaojaa.
Pulkkilan seurakuntatalon ympärille asennetaan parhaillaan sadevesijärjestelmää ja remontti jatkuu toimistotiloissa lokakuulle saakka. Kuvassa urakoinnista vastaavan RPK Kemppainen Oy:n Marko Oikarinen ja Kari Laatikainen rakentamassa julkisivun salaojaa.
Kuva: Anna Hämeenaho

Siikalatvan seurakunnan Pulkkilan seurakuntatalon piha on tähän saakka lainehtinut sateiden jälkeen.

– Iso ongelma on ollut se, että sadevedet ovat tulleet asfaltin päälle, kumppareita on tarvittu, talouspäällikkö Tarmo Myllykoski toteaa.

Paljon tekee varmasti se, että tässä on kangasmaata ja vesi on painunut alemmaksi.
Tarmo Myllykoski

Viime viikolla seurakuntatalon ympärystä alettiinkin kaivaa auki, jotta seinänvieruksen salaojitus saataisiin kuntoon ja sadevedet johdettua pois. Samalla sokkeliin asennetaan kosteudelta eristävä ja ilmaraon muodostava patolevy.

Myllykosken mukaan samalla on kurkattu seinää aukomalla myös vanhan puolen valesokkeliin. Sen sisäpuolelle ei kosteutta ollut onneksi kertynyt.

– Se oli hyvässä kunnossa. Paljon tekee varmasti se, että tässä on kangasmaata ja vesi on painunut alemmaksi.

Seurakuntatalon ulkopuolisiin töihin kuuluu myös uudemman puolen, eli toimistosiiven katon uusiminen. Uusittavaa pintaa on 120 neliötä.

Remontti ei jää pelkästään seinien ulkopuolelle, myös toimistotiloja entrataan. Sen vuoksi Pulkkilan kirkkoherranvirastopalvelut ovat nyt evakossa Piippolassa. Remontin jälkeen virastotoimet siirtyvät Pulkkilaan kokonaan, myös myös Piippolan osalta.

– Aikoinaan on tehty päätös viraston siirtämisestä Pulkkilaan, jossa on paloturvallinen holvi. Nyt toimistotiloja tehdään enemmän viraston näköiseksi, laitetaan uudet palvelutiskit, lasiseinää ja toimistoja sekä uusitaan sähköt. Piippolan tilat jäävät seurakunnan käyttöön esimerkiksi keskusteluja varten.

Myllykosken mukaan remontilla parannetaan työntekijöiden turvallisuutta, sillä uusituissa tiloissa toimistohuoneitten välille asennetaan pako-ovet.

– Näillä töillä saadaan asianmukaiset, toimivat tilat sille väelle, mitä seurakunnassa on jäljellä, talouspäällikkö toteaa.

Myllykosken lisäksi hallintopuolella työskentelee kirkkoherra sekä kaksi toimistotyöntekijää, joista toinen on jäämässä syksyn mittaan eläkkeelle.

Evakkomatka koskee tällä erää vain virastopuolta. Remontin aikana Pulkkilan seurakuntasali ja kerhotilat ovat käytössä normaalisti.

Lokakuun loppuun mennessä valmistuvaan remonttiin on varattu investoinneissa 200 000 euroa. Myllykosken mukaan varaus on riittävä, eikä mene kokonaan.

Urakoinnista vastaa RPK Kemppainen Oy ja sähkötöistä Vihannin sähkö ja radio.