Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sii­ka­joen kun­nan­hal­li­tus lausui Pohteen sääs­tö­suun­ni­tel­mis­ta – ­vas­tae­si­tyk­se­nä toive pal­ve­lui­den ke­hit­tä­mi­ses­tä

Siikajoen kunta on huolissaan Siikajoen kunnan ja erityisesti Siikajoenkylän palveluiden säilymisestä.

Pohteen ylläpitämät palvelut Siikajoenkylän sote-keskuksessa ovat hoitajan vastaanotto kerran viikossa, hammaslääkäri kerran tai kahdesti viikossa ja laboratorion näytteenotto joka toinen viikko. Tiloissa toimivat myös Pohteen Siikajoenkylän äitiys-, lasten ja perhesuunnitteluneuvola.

Gumeruksen koulun 200 oppilaan kuljettaminen suun terveydenhoitoon Ruukkiin tai Raaheen aiheuttaisi ylimääräisiä kustannuksia ja poissaoloja. Lisäksi tilat toimivat ikäihmisten kotihoidon tukikohtana. Pohteen esityksessä esitettiin, että oppilaat hoidetaan kouluissa. Missä tiloissa ja miten? Mitä hoidetaan? Miten hammashuolto hoidetaan jatkossa? Koulun tiloja ei ole kartoitettu eikä kustannusvaikutuksia selvitetty. Lasten suun terveydenhuollon siirtäminen koulun tiloihin ei muuta kustannusrakennetta eikä tiloja voida tässä vaiheessa koulusta osoittaa.

Mikäli Hyvinvointialue Pohde supistaa palveluita tulisi näiden muutosten myötä arvioida myös kustannusvaikutuksia ja tehdä kunnollinen päätösten vaikutusten arviointi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.