Sii­ka­joen­ky­län ter­veys­ase­man loppu hää­möt­tää – asu­kas­il­ta tu­le­va­na tors­tai­na

Terveysaseman ovet saattavat sulkeutua lopullisesti Siikajoenkylällä. Raahen hyvinvointikuntayhtymä (RAS) aikoo järjestellä terveysaseman palveluja uudestaan, eli suunnitelmissa on siirtää vielä jäljellä olevat hammashuolto ja sairaanhoitajan vastaanotto Ruukkiin ja Raaheen.

– Kiinteä piste loppuu. Koululaisten hammashuollon tarkastukset hoidetaan liikkuvalla pisteellä ja kouluterveydenhoitaja tekee koululaisten terveystarkastukset. Ikäihmisten palvelusta vastaa kotihoito, kertoo kuntayhtymän johtaja Hannu Kallunki.

Mikäli suunnitelma toteutuu, toiminta Siikajoenkylällä loppuu ensi vuoden alussa. Tyhjäksi jäävän terveysaseman kiinteistön RAS aikoo laittaa myyntiin.

Kallunki tähdentää, että vielä ei ole mitään päätöksiä tehty. Ensin järjestetään kuntalain vaatima asukkaitten kuulemistilaisuus. Asukkaitten antama palaute otetaan huomioon, lupaa Kallunki.

– Aina on mahdollista, että suunnitelma muuttuu kuulemisen jälkeen. Ymmärrän että tämä herättää tunteita, mutta asia on asiana läpi käytävä, hän toteaa.

Keskustelu- ja kuulemistilaisuus on Heikinhovissa torstaina 7.11. kello 18 alkaen. Paikalla on RAS:n johtavia viranhaltijoita.