Sii­ka­jo­ki tarjoaa kou­lu­ruo­kaa – Wil­mas­sa ky­sy­tään kuka haluaa lou­nas­pa­ke­tin

Vaikka koulujen lähiopetus on koronaepidemian vuoksi toistaiseksi lakkautettu, aiotaan kouluruokaa kokata edelleen Siikajoella.

Siikajoella kunnan johtoryhmän päätöksellä on ryhdytty selvittelemään kouluruuan jakelua perheille. Kysely on lähtenyt koteihin Wilma-viestinä ja vastauksia kerätään sunnuntai-iltaan saakka. Mukana ovat kaikki kunnan koulut ja oppilaat esikoululaisista lukiolaisiin.

– Kysyntää on paljon, ollaan saatu myötämielisiä vastauksia. Näillä näkymin jakelu kyetään saamaan toimintaan ensi viikon keskiviikkona, kertoo Ruukin koulun rehtori Juha Vaara.

Mäkelänrinteen keskuskeittiöllä ruoka pakataan nimikoituihin eriin, jotka joku perheenjäsen voi käydä hakemassa. Keittiöllä tehdään yksi ruoka päivässä, joten useamman päivän annoksia ei mukaansa saa. Hyvin perustelluista syistä ruoka-annokset saatetaan kuljettaa kotiin.

– Tilanne on nyt hankala koronan vuoksi. Kun perheissä työ, elinkeino ja talous saattaa olla tiukoilla, voi kouluruoka olla jopa taloudellisesti merkittävä tässä tilanteessa. Halutaan kouluruuan osalta tukea perheitä, Vaara toteaa.

Kunhan ruokajakelu ensi viikolla alkaa, jatkuu se arkipäivisin ainakin 13. huhtikuuta saakka. Sen jälkeen edetään tilanteen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ennusteiden mukaan koronaviruksen epidemiahuippu on toukokuun toisella viikolla. Sen vuoksi on todennäköistä, ettei lähiopetusta voida enää tänä keväänä aloittaa.

– On epätodennäköistä että pääsiäisen jälkeen avattaisiin koulu. Epäilen, ettei tänä keväänä olla kouluun palaamassa, mutta tehdään sen mukaan mitä valtioneuvosto asiasta päättää, Vaara toteaa.