Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sii­ka­lat­van kou­lu­kyy­deis­tä

Syyskuussa 2020 Siikajokilaakso-paikallislehdessä oli asiaa koulukyydeistä, jotka tulevan syksyn tullen menevät uusiin puihin. Lähestyin silloin sähköpostitse uutta kunnanjohtaja Seppästä, joka ilmoitettiin vastuuhenkilöksi. Rantsilassa uuden lukuvuoden alkuun muutoksia tuo myös alakoulujen lakkautuminen ja kaikkien koululaisten siirtyminen yhteen kirkonkylän koulurakennukseen. Toimilla tavoitellaan säästöjä, mutta koulukyytien suunnittelussa haluaisin painottaa muutamaa arvokasta asiaa.

Koulukyyti on osa lapsen koulupäivää ja sen tulisi olla turvallinen ja miellyttävä tilanne niin pienille kuin isommillekin oppilaille.

Mankilan suunnalta aamulinjaa lenkkinä kirkonkylältä Kiljontietä ja Pasontietä takaisin kirkonkylälle ajaa Mällisen auto. Paikallinen liikennöitsijä ja kuljettaja ”Pekka-setä” on paljon enemmän kuin linja-autoilija. Hän tervehtii jokaisen lapsen nimeltä toivottaessaan huomenet, opastaa ja neuvoo muun muassa jalkojen pyyhkimisestä autoon tullessa ja heijastinten käytöstä pimeinä aikoina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.