Sii­ka­lat­van Moot­to­ri­kelk­ka­ker­ho­lai­set kun­nos­ta­vat kelk­ka­uria –Seuran jä­sen­mak­sun maksaen lu­nas­taa ural­la-ajo­lu­van

Siikalatva ja Pyhäntä
Talkoopäivät kasvattavat porukan yhteishenkeä ja välillä tarinoidaan myös nuotiolla. Siikalatvan Moottorikelkkakerhon talkooväki ahersi lauantaina Pihkalan ja Hirvirimmin uralla. Tomi Weckman ja Niko Nurmela asensivat jätkänristejä kelkkauraa viitoittamaan. Siikalatvan Moottorikelkkakerhon puheenjohtaja Jarkko Väyrynen ja sihteeri Mikko Tahvola valmistautuivat urien merkitsemistalkoisiin.
Talkoopäivät kasvattavat porukan yhteishenkeä ja välillä tarinoidaan myös nuotiolla.
Talkoopäivät kasvattavat porukan yhteishenkeä ja välillä tarinoidaan myös nuotiolla.

Ennen kuin talkoilu-urakkaan päästiin käsiksi käytti seuraa toista vuotta johtanut Jarkko Väyrynen puhujanlahjojaan neuvotellen maanomistajien kanssa solmittuja käyttöoikeuksia. Kelkkauran maapohja on maanomistajan omistuksessa ja kelkkakerholla on lupa käyttää sovittua urapohjaa jäsenistönsä harrastuspaikkana. Pari vuotta seuran sihteerinä toiminut Mikko Tahvola tähdentää, että osa sopimusneuvotteluja on ollut, että kelkkaurilla liikuttaessa noudatetaan maanomistajien kanssa sovittuja sääntöjä.

Tavoitteena on saada Siikalatvan kylien väliset urat sellaiseen kuntoon, että niiden talvihoito onnistuu rinnekoneella.

Pihkalan ja Kestilän välillä uran kulkureitti muuttui niin, että prosessi vaati myös luvitusta. Reitti suoraviivaistuu, kun noin puolet välistä ajetaan sähkölinjan alla. Myös metsäautoteiden pohjia hyödynnetään.

Vuosittain kelkkakerhossa pidetään huolta myös kelkkailukurista. Kerhon jäseniä muistutetaan sekä kerhon Facebookissa että WhatsApp-ryhmässä kelkkailusäännöistä.

– Ainainen ongelma on että, jos yksi kelkkailija töppää, niin muutkin siinä kärsivät, harmittelee Mikko Tahvola muistuttaen, että kelkalla saa ajaa vain merkityllä urilla tai reitillä, omalla maalla tai jäällä.

Reittien kunnossapito ja talvihoito syö seuran varoja. Vaikka jäsenmaksua korotettiin syyskokouksessa tehdyllä päätöksellä, eivät seuran varat riittäisi ilman useamman paikallisen yrityksen antamaa sponsoritukea. Yksityisessä omistuksessa on myös seuran käytössä oleva rinnekone.

Jäsenmaksun maksaminen tarkoittaa samalla myös lupaa ajaa kerhon urilla. Jäsenmaksun maksaneet voivat noutaa uuden tarran kelkkaansa Pulkkilasta MJ-Renkaalta ja Kestilästä TB:ltä.

Aiheesta tarkemmin tänään ilmestyneessä Siikajokilaaksossa.

FAKTA

Siikalatvan kelkkakerho

Siikalatvan Moottorikelkkakerho ry perustettu 1992.

SlMKK:n toiminta-aluetta ovat Pyhäntä ja Siikalatva.

Vuodelle 2019 jäsenmaksun maksoi 34 kelkkailijaa.

Toimialueen ulkopuolisia jäseniä useita.

Kelkkakerholla sprinttirata Kurunnevalla Rantsilassa ja Pyhännällä Orsiniemen Snowcross-rata.

Jäsenmaksu 40 e/v.