Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sii­ka­lat­van piik­ki­pai­kat menivät kes­kus­tal­le

Kunnanvaltuuston johdossa jatkaa Louet-Similä ja hallituksen nuijaan tarttuu Junno

Siikalatvan uusi valtuusto kokoontui maanantaina 12. päivä. Kestinen Aimo Suorsa toimi tänä vuonna valtuuston nestorin roolissa. Mies toimi tehtävässä myös pari valtuustokautta sitten. Kaisa Louet-Similä astui Suorsan jälkeen puheenjohtajan paikalle. Siikalatvan kunnanhallituksen johtoon valittiin ensimmäistä kertaa valtuustotyöhön astunut Seija Junno. Kokous eteni joutuisasti. Kokouksen aikana valtuusto kuitenkin osoitti olevansa kykeneväinen jouhevaan yhteistyöhön. Jokilaaksojen yhtymävaltuustoon oli unohdettu valita toinen edustaja ja varajäsen. Ilmari Ojakoski, Seija Junno ja Kaisa Louet-Similä nousivat paikoiltaan ja pitivät tuumaustauon muun valtuustoryhmän kanssa. Päätös syntyi nopeasti.
Siikalatvan uusi valtuusto kokoontui maanantaina 12. päivä.
Siikalatvan uusi valtuusto kokoontui maanantaina 12. päivä.
Kuva: Arkistokuva/Mirko Kovalainen

Siikalatvan uusi kunnanvaltuusto kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina. Kokouksen avasi perinteisen tavan mukaan valtuutetuista vanhin, joka on tällä kaudella Aimo Suorsa (kesk). Mies kertoi avanneensa samaisen kokouksen kahdeksan vuotta sitten. Nyt aloittavan valtuuston työhön Suorsa toivotteli tarkkuutta ja yhteisöllisyyttä, sillä edessä on valtavia asioita, kuten sote- ja maakuntauudistus.

Suorsan alkusanojen jälkeen esityslistaa lähdettiin käymään läpi ripeällä tahdilla. Neuvottelut tulevan kauden jäsenvalinnoista oli aloitettu heti kuntavaalien jälkeen, ja paikkajakoja oli hiottu kaikkiaan kuudessa kokouksessa ennen maanantaista kokoontumista. Kovimmat väännöt oli käyty jo kulisseissa, ja kokouksen tehtävänä oli lähinnä viimeistellä päätökset nuijan kopautuksella.

 

Kokouksen alussa käytiin läpi hallintosäännön muutos, jonka mukaan valtuustolle valitaan kolme varapuheenjohtajaa. Viime valtuusto teki jo kertaalleen päätöksen luopua kolmannesta varapuheenjohtajapaikasta, mutta keskustan voitokkaan kuntavaalituloksen jälkeen pienpuolueellekin haluttiin suoda mahdollisuus päästä osaksi kokouspiiriä.

Valtuusto päätti, että puheenjohtajan nuijan varressa jatkaa Kaisa Louet-Similä (kesk). Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin keskustalainen Anna-Maaria Keränen ja toiseksi niin ikään keskustalainen Aimo Suorsa. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nimitettiin SDP:n Asko Alasalmi. Kolmannen varapuheenjohtajan paikalle siirtyy kahden vuoden jälkeen Alasalmen puoluetoveri Ilmari Ojakoski.

Puheenjohtajan paikalle asetuttuaan Louet-Similä muistutteli valtuutettuja siitä, että kunnan taloutta on hoidettava huolella – aivan kuin omaa kukkaroaan. Hän katsoi tulevaan luottavaisin mielin.

– Hyvältä pohjalta voidaan aloittaa. Paljon on haasteita ja mahdollisuuksia edessä, hän tiivisti.

 

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin keskustan riveistä Siikalatvan äänikuningattareksi noussut Seija Junno ja varapuheenjohtajaksi Aaro Vikki (kesk.). Ensimmäistä kertaa valtuustotyön parissa aloittava Junno kiitteli valtuustoa luottamuksesta ja toivoi tulevalta päätöksenteolta avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä toimivaa yhteistyötä.

Siikalatvan kunnanhallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin keskustalaiset Airi Juntunen, Eila Pihkakoski, Matti Hilli, Myllykoski Jaakko sekä SDP:n Takkinen Jani, jonka korvaa kahden vuoden kuluttua Asko Alasalmi.

Hallinnon ja talouden tarkastuksesta vastaavan tarkastuslautakunnan puheenjohtajan pesti meni Seppo Kalliolle ja varapuheenjohtajaksi valittiin Kaarina Männikkö. Sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Esko Leinonen ja varapuheenjohtajaksi Marjo Mällinen. Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Alpo Konolan ja varapuheenjohtajaksi Marjo Mällisen. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Eeva-Liisa Similä ja varapuheenjohtajaksi Jarkko Selkäinaho.