Sii­ka­lat­van suo­si­tuim­mat ret­kei­ly­pai­kat löy­ty­vät nyt di­gi­taa­li­ses­ta kart­ta­pal­ve­lus­ta

Siikalatva
Liikuntasihteeri Sanna Toppiselle Haapavuoren maastot ovat tutut. Karttapalveluun Siikalatvan kunnan alueen pääreitit tallentanut Anna Kantanen kertoo, että hänkin käyttää sovellusta reiteillä vain tarvittaessa tietyn määränpään löytääkseen. Anna Kantanen esitteli, kuinka helppo digitaalinen reittikarttapalvelu  on ottaa käyttöön. Palvelusta on eniten hyötyä retken etukäteissuunnittelussa.
Liikuntasihteeri Sanna Toppiselle Haapavuoren maastot ovat tutut. Karttapalveluun Siikalatvan kunnan alueen pääreitit tallentanut Anna Kantanen kertoo, että hänkin käyttää sovellusta reiteillä vain tarvittaessa tietyn määränpään löytääkseen.
Liikuntasihteeri Sanna Toppiselle Haapavuoren maastot ovat tutut. Karttapalveluun Siikalatvan kunnan alueen pääreitit tallentanut Anna Kantanen kertoo, että hänkin käyttää sovellusta reiteillä vain tarvittaessa tietyn määränpään löytääkseen.
Kuva: Sari Kihnula

Lähimatkailua voi harrastaa entistä näppärämmin uusiin paikkoihin ennakolta tutustuen, kun Siikalatvan kunta julkaisi viimeviikolla ensimmäiset reitit digitaalisessa karttapalvelussa. Tässä vaiheessa palveluun on koottu tiedot Siikalatvan kunnan mailla polveilevasta yleisimmästä reitistä.

Jedun Haapaveden yksikössä luonto-ohjaajaksi opiskeleva Anna Kantanen on kulkenut ja tallentanut palveluun tiedot: Kortteiselta, Uljuan tekojärveltä, Kangasjärveltä, Kurunnevalta, Paskokankaalta, Savalojan ja Mankilan kuntoradoilta, Keinonkankaan lenkeistä, Lehtomäestä, Maksinharjusta, Haapavuoren luontopolusta ja Piippolan kuntoradasta. Kutakin kohdetta koskeviin tiedostoihin on koottu sekä aluetta kuvaava reittikartta, valokuvia ja tiedot reitin varustuksesta kuten nuotio- ja laavupaikoista.

Anna Kantanen arvioi, että karttapalvelu palvelee parhaiten reittikohteeseen etukäteen tutustumisessa joko mobiililaitteella tai tietokoneella ennen reitille lähtöä. Palvelusta voi tarkistaa reitillä ollessaan, missä kohtaa reittiä on menossa.

Liikuntasihteeri Sanna Toppinen uskoo, että digitaalinen kartasto houkuttaa tutustumiskäynneille paikkoihin, joissa ei ole tullut ennen käytyä.

– Tällaista palvelua on kysytty, kertoo Toppinen.

Retkeilyä harrastava Anna Kantanen kertoo, että palvelun mobiililaitteeseen ladattuaan on helppo reitillä ollessaankin halutessaan tutkailla lähistöltä löytyviä muita reittejä. Palvelu löytyy osoitteesta: https://rewindr.cloud/users/Siikalatva