Lukijalta
Mielipide

Sii­ka­lat­va­set kuu­lol­la

Kuuloliiton kesäpäiville Leppävirralle lähti linja-autollinen Siikalatvan kuuloyhdistyksen väkeä. Juhlapaikkana oli Vesileppiksen liikuntakeskus, joka tarjosi upeat maisemat, liikuntapaikat sekä maanalaiset jääveistosnähtävyydet ja kesäiset hiihto- ja mäenlaskutilat. Myös Jorma Hynnisen kirkkokonsertti oli vaikuttava elämys.

Juhlapuheessaan Kuuloliiton puheenjohtaja, professori Martti Sorri totesi maassamme olevan 300 000 henkilöä, jotka tieten tai tietämättään kärsivät kuulon jatkuvasta alenemisesta. Tämä joukko kasvaa vuosittain, osa puutteellisen meluntorjunnan vuoksi, osa perinnöllisten tekijöiden tai sokeritaudin, kolesterolin tai muista syistä.

Apuvälineet ovat kehittyneet viimeisen 10 vuoden aikana pitkin harppauksin parempaan suuntaan. Tässä tieteellinen tutkimus, terveydenhoito ja Kuntaliitto ovat vahvasti mukana.

Siikalatvan Kuuloyhdistys järjestää elokuun lopussa ilmaisen kuulotutkimuksen alueellamme. Kuuloliiton kiertävä kuuloauto henkilökuntineen ja laitteineen tutkii, ohjaa ja neuvoo jokaista kuulostaan huolta pitävää. Yhdistys toivoo runsaasti asiakkaita.

Pentti Anttila