Siklan Rant­si­lan tehtaan ra­ken­nus­työt käyn­nis­sä – toi­min­ta alkaa ensi kesänä

Siikalatva/Rantsila
Vastaava työnjohtaja Matti Jurmu esitteli työmaalla tiistaiaamuna, kuinka valutyöt ovat edenneet ja jatkuvat suotuisassa syyssäässä.Työmaalla työskentelee tällä hetkellä kolme kirvesmiestä ja neljä maanrakennusmiestä. Tommi Myllyneva ja Lasse Kaikkonen kertovat toimiston tulevalla perustuspaikalla, kuinka rakennukset sijoittuvat Nelostien vierellä olevalle tontille.
Vastaava työnjohtaja Matti Jurmu esitteli työmaalla tiistaiaamuna, kuinka valutyöt ovat edenneet ja jatkuvat suotuisassa syyssäässä.Työmaalla työskentelee tällä hetkellä kolme kirvesmiestä ja neljä maanrakennusmiestä.
Vastaava työnjohtaja Matti Jurmu esitteli työmaalla tiistaiaamuna, kuinka valutyöt ovat edenneet ja jatkuvat suotuisassa syyssäässä.Työmaalla työskentelee tällä hetkellä kolme kirvesmiestä ja neljä maanrakennusmiestä.
Kuva: Sari Kihnula

Maanrakennustyöt ovat loppusuoralla ja perustusten rakennus täydessä käynnissä Rantsilaan, Tuohimaalle rakennettavalla Siklaelementtien käyttöön tulevalla tuotantotilatyömaalla.

Rakentaminen on edennyt vauhdilla sen jälkeen, kun yli 5 000 neliön suuruiset toimi- ja varastotilat saivat elokuussa rakennusluvan.

– Hyvin ovat rakennustyöt lähteneet käyntiin. Ollaan aikataulussa, kuvailee Siklatilat Oy:n Rantsilan työmaan projektipäällikkö Tommi Myllyneva.

Perustustyöt ovat mittava urakka, mutta jo marraskuussa pitäisi olla käynnissä hallin seinäelementtien pystytys. Syys–lokakuussa on tarkoitus saada toimistorakennus katon alle.

– Ensimmäiset laiteasennukset ovat suunnitelmissa huhti–toukokuulle, kertoo Siklaelementit Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen.

Loppuvuodesta aloitetaan asiantuntijoiden rekrytointi uuteen tehtaaseen. Alkuvuodesta käynnistyy tuotantohenkilöstön etsintä. Sosiaalitilat on rakennettu 50 työntekijän tarpeisiin.

– Rakentamiseen, nimenomaan puusta rakentamiseen liittyvä osaaminen on eduksi, mutta enemmän vaikuttaa työntekijän hyvä asenne työhön, kuvailee Lasse Kaikkonen tuotannon työntekijöiltä edellytettävää osaamista.

Juttu luettavissa kokonaisuudessaan 3.9. ilmestyneestä Siikajokilaaksosta.

FAKTA

Siklan Rantsilan tuotantotilat

Siikalatvan kunnan tytäryhtiö Tuohisentteri Oy rakennuttaa Siklatilat Oy:lla tuotantotilat Siklaelementit Oy:lle vuokrattavaksi.

Tuohimaalle valmistuu 200 neliön toimistorakennus, noin 4 000 neliön tuotantotilat ja yli 1000 neliötä varastotilaa.

Tuotantotilojen käyttöönotto alkukesästä 2021.