Kolumni

Summer, sport­ti, sade, syksy

-

Komia o ollu kesä! Komea lämmin kesä jatkuupi vaikka loma loppuupi – on kyllä mukava mennä töihin, koska arki on se elämän suola eli arjen sujuvuudella se elämä mitataan, ei juhlissa. 1.8. tuli täyteen 22 vuotta Ruukin ja Siikajoen kunnan palveluksessa.

Loman teemana on ollut olla vähempi somessa ja enempi läsnä läheisille. Sen yksinkertainen ensiaskel oli poistaa somet omasta puhelimesta. Tässä viikkojen aikana on 47-vuotias mies oppinut huomaamaan, kuinka paljon aiemmin aikaa on kulunut esimerkiksi Facebookiin selaamisessa. Sille ajalle löytyy parempaakin käyttöä. Meillä yhteiskunnassa tuppaa olemaan ajatus, kuinka nuoret ovat koukussa sosiaaliseen mediaan. Meidän osoitteessa some koukutuksineen ja houkutuksineen ei ole kysellyt kelakortista syntymävuotta.

Sportti on auennut eli urheilusarjat ja -tapahtumat palasivat pakolliselta tauolta heinäkuun aikana. Viimeisimpänä NHL ja NBA, joissa varsin poikkeukselliset kauden 2019–2020 päätösmatsit. Seuraan tietysti eniten oman seutukunnan lippulaivaa eli Pattijoen Urheilijoiden miesten Superpesisjoukkuetta. Fani olen ollut jo vuosia. Joukkueessa on paljon tuttuja. Siikajoen kunta on myös joukkueen taustatukijana. Joukkueessa on kaksi vanhaa oppilasta liikuntatunneilta eli Hankalan Jan ja Achrenin Jere. Kova on pelitahti ja tulee mielenkiintoinen syksy.

Vanahoista liikkaoppilaista muuten yks eli Holopaisen Jyrki lähti Sveitsiin salibandyhommiin. Jykän kanssa sovittiin, että tehdään raporttia aika-ajoin Siikajoen Liikuntatomi & virkistysalueet -facebooksivulle.

Alkava syksy tulee olemaan mielenkiintoinen liikuntatoimenkin kannalta. Tuleeko koronan toinen aalto vai ei? Jos jotain tuosta kevään karanteeniajasta voi positiivista sanoa, niin siteeraan yhden raahelaisen ison liikkeen pomon toukokuun sanoja: ”Meillä on useita kymmeniä työntekijöitä. Työpaikan ja ennen kaikkea henkilökohtaisen hygienian panostuksella meillä oli kausi-influenssa tapauksia tasan NOLLA!”

Siikajoen kunnan liikuntasalivuorot ovat haettavissa 20.8 mennessä.

Oothan muistanut myös Siikajoen Ympäriajo-pyöräilytapahtuman sijaan järjestetyn pyöräilykampanjan eli sen suorituskortin ehdit palauttaa vielä 10.8 mennessä. Ps. Jormakan Hannelelle ihania ansaittuja eläkepäiviä!

Marko Äijälä

Siikajoen liikuntasihteeri, ex-lentopalloilija, kahden teinin isä