Mainos

Suo­si­tut mai­nos­lah­jat ovat yri­tys­ten hit­ti­tuot­tei­ta

Erilaiset yrityksen logolla tai muulla painatetut mainoslahjat ovat suosittuja tuotteita, joita voidaan käyttää lahjoina, jakotuotteina messuilla ja tapahtumissa, tai työntekijöiden palkitsemisessa.

Marlea Oy - Natiivi paakuva

Erilaisia yrityksen brändillä merkattuja tuotteita on lukemattomia, ja tuotteiden materiaaleihin voidaan toteuttaa erilaisia merkkauksia. Lue alta vinkkejä onnistuneen mainoslahjan valitsemiseksi!

”Erilaisia mainoslahjoja löytyy edullisista jakotuotteista alkaen aina arvokkaampiin, yrityksen brändiä hienovaraisesti esiin tuoviin design-tuotteisiin. Kannattaa miettiä tarkkaan lahjan kohderyhmää, ja tutustua valikoimaan ja yrityksen logon tai muun viestin painatusmahdollisuuksiin”, kertoo Marlea Oy:n toimitusjohtaja Pasi Heikkinen.

Edulliset mainoslahjat

Edullisimmat mainoslahjat ovat monesti pieniä käyttötarvikkeita, kuten kyniä ja avaimenperiä, joihin on painettu yrityksen tai tuotteen logo, nimi tai lyhyt slogan. Kaikkein edullisimmille mainoslahjoille on tyypillistä suuret kertatilausmäärät, jolloin itse tuotteen tai sen painatuksen kulut ovat suhteessa hyvin pienet. Edullisimmillaan esimerkiksi yrityksen logolla painatetut mustekynät voivat maksaa alle euron per kappale.

Edullinen mainoslahja soveltuu erinomaisesti myös jakotuotteeksi. Messujen ja tapahtumien jakotuotteina suosittuja ovat erilaiset mainoskarkit, joiden kääreeseen tai paketointiin voidaan toteuttaa haluttu painatus. Mainoslahjaksi soveltuvista makeisista suosittuja ovat myös pienet purukumipakkaukset, joiden kuoreen voidaan tehdä huomattavasti suurempi yrityksen painatus kuin karamellin kääreeseen.

Myös kaulanauhat logolla ovat edullisia mutta näyttäviä ja käytännöllisiä mainoslahjoja. Värikkäät ja hyvin erottuvat, suuren käyttöarvon omaavat avainnauhat tuovat yrityksesi brändin myös osaksi arkea. Halvankin mainoslahjan hankinnassa kannattaa miettiä sen käyttöikää ja tarkoitusta – kaulanauha ei ole kertakäyttöinen, vaan se voi olla käytössä jopa vuosia. Pitkä käyttöikä tekeekin laadukkaasta mainoslahjasta samalla ekologisen valinnan.

Keskihintaiset mainoslahjat

Halpoihin jakotuotteisiin ja pientavaroihin verrattuna, keskihintaiset mainoslahjat ovat lähes poikkeuksetta erilaisia käyttötarvikkeita, elektroniikkaa tai vaatteita. Suosittuja keskihintaisia mainoslahjoja ovat myös erilaiset käytännölliset setit, kuten kynien ja muistikirjojen yhdistelmät.

Tietotekniikkaan tai kännyköihin liittyvät mainoslahjat ovat nostaneet jatkuvasti suosiotaan, koska ne ovat parhaimmillaan hyödyllisiä ja käytännöllisiä esineitä, joihin saa painatettua yrityksen brändin huomiota herättävästi. Suosituimmat mobiililaitteiden mainoslahjat ovat lisävirtalähteitä / power bankeja, jotka ovat kohtuuhintaisia ja hyödyllisiä tuotteita. Kun yrityksesi brändillä varustettu lisävirtalähde pelastaa kännykän loppumassa olevan akun, voit olla varma, että brändi tai logo jää positiivisella tavalla mainoslahjan käyttäjän mieleen.

T-paidat, lippikset, huomioliivit ja muut vaatteet voidaan myös painattaa tai brodeerata yrityksesi logolla tai viestillä. Niiden avulla mainostat yritystäsi, urheiluseuraasi tai yhdistystäsi helposti ja näkyvästi – erityisesti t-paitoihin voidaan tehdä suuriakin painatuksia edullisesti. Huomioliivit ovat katumainonnassa hyvin erottuvia tuotteita, jotka lisäävät samalla turvallisuutta. Ne sopivat mainoslahjoiksi työntekijöiden lisäksi myös erilaisille sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille.

Arvokkaat mainoslahjat

Arvokkaampia mainoslahjoja teetetään erityisesti työntekijöille ja yhteistyökumppaneille; arvokkaat mainoslahjat eivät juurikaan sovellu messujen ja tapahtumien jakotuotteiksi. Arvokkaat mainoslahjat ovat yleensä laadukkaita käyttötavaroita tai elektroniikkaa, tai esimerkiksi keittiötarvikkeiden settejä. Ehkä perinteisin kalliimpi mainoslahja onkin lasermerkattu, laadukkaasta hiiliteräksestä valmistettu veitsisetti tai näyttävällä säilytyslaatikolla varustettu grillaussarja. Arvokkaat mainoslahjat toimivat hyvin esimerkiksi työntekijän lahjaksi merkkipäivänä, tai hyvää mieltä tuottamaan lomakauden alkaessa.

Brodeeratut ulkovaatteet osuvat myös arvokkaiden mainoslahjojen kategoriaan. Esimerkiksi topatut, hengittävällä tuulenestokalvolla varustetut tekniset liivit tai takit ovat vuosia kestäviä käyttöesineitä, joilla jalkautat brändiäsi katukuvaan erottuvalla tavalla. Ne soveltuvat myös moneen työkäyttöön, ja muodostavat yhtenäistä ulkoasua yrityksellesi.

Mainoslahjojen merkkaus

Mainoslahjat merkataan lähes poikkeuksetta vähintään yrityksen logolla. Pintamaterialista riippuen, monet mainostuotteet voidaan painattaa eri tavoin, kuten sublimaatiopainatuksella tai lämpösiirtokuvalla. Osa tuotteista, erityisesti eloksoidusta alumiinista varustetut mainoslahjat, voidaan merkata lasermerkkaamalla. Pörröiset kangasmateriaalit kuten neulepipot, pyyhkeet ja neulepaidat voidaan aina merkata perinteisellä brodeerauksella, tai niihin voidaan lisätä yrityksen logolla varustettu kangas/nahkamerkki. Merkkaustapoja onkin lukuisia erilaisia, joten käytännössä kaikkiin mainoslahjoihin voidaan lisätä yrityksen brändäys tavalla tai toisella.