Susi jäi Py­hän­näl­lä auton alle – susi me­neh­tyi vä­lit­tö­mäs­ti

Pyhäntä
Pyhännällä jäi lauantaina auton alle aikuinen, urossusi.
Pyhännällä jäi lauantaina auton alle aikuinen, urossusi.
Kuva: Sari Junnonaho

Pyhännällä sattui lauantaiaamuna noin kello 7.30 suden hengen vaatinut onnettomuus. Kokkolantiellä, noin kolme kilometriä Pyhännältä Kärsämäen suuntaan, susi oli juossut nevalta, auton kulkusuuntaan nähden vasemmalta puolen tielle ja törmännyt auton keulaan.

– Kuljettaja ei ollut ehtinyt tehdä mitään. Susi oli saanut sen verran kovan tällin, että oli kuollut heti. Henkilövahingoilta säästyttiin ja työmatkalla ollut henkilö oli päässyt jatkamaan autolla matkantekoa, kertoo paikalle hälytetty Piippolan seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja, SRVA-yhteyshenkilö Sulo Heikkinen.

Heikkinen teki tapahtuneesta ilmoituksen poliisille ja siirsi osittain tielle jääneen suden tien sivuun. Koska aikaa kului tunteja ennen kuin poliisi ehti noutamaan susivainaan, tuli ohikulkijoilta onnettomuudesta Heikkiselle useampi ilmoitus.

– Kyseessä oli aikanen, urossusi. Kyseessä ei ollut pantasusi.

Heikkisen mukaan susihavaintoja ei ole kesäaikaan tullut Pyhännältä kovin paljon.

– Havainto on paikasta, jossa sudet ovat syöneet hirvenvasan aika tarkkaan. Tämä suden auton alle jääminen taitaa olla Pyhännän kunnan alueella ensimmäinen. Minun tiedossa ei ole muuta tapausta.