Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Susia jo rie­sak­si asti – nyt hukka tuli pihaan kes­kel­lä päivää Pulk­ki­las­sa

Isokokoinen susi pyöri täysin vailla kiirettä viime lauantaina asuitusalueella Pulkkilassa. Välillä susi piipahti myös pihanurmikon puolella. Kuva on otettu Kinnusen talon olohuoneen ikkunan läpi.
Isokokoinen susi pyöri täysin vailla kiirettä viime lauantaina asuitusalueella Pulkkilassa.
Isokokoinen susi pyöri täysin vailla kiirettä viime lauantaina asuitusalueella Pulkkilassa.
Kuva: Minna Kinnunen

Siikalatvan Pulkkilassa asuva Kinnusen perhe koki viime lauantaina elämänsä yllätyksen – eikä kovin miellyttävän sellaisen.

Leppoisaa päivää viettänyt perhe sai kutsumattomia vieraita, kun susi ilmestyi kotipihaan keskellä kirkasta päivää.

– Oli kyllä kylmiä väreitä herättävä kokemus. Kello oli 11 ja olimme lähdössä mukuloiden kanssa ulos. Minun oli tarkoitus lähteä lenkille ja miehen jäädä lasten kanssa pihalle. No, onneksi ei keritty sinne asti, olohuoneensa ikkunan läpi suden kuvannut Minna Kinnunen kertoo.

Kinnuset asuvat noin 2,5 kilometriä Pulkkilan keskustasta Viitastenjärven suuntaan, eli hukka kulki rauhallisesti varsin asutulla seudulla.

– Kesyltä tuo näytti. Ei sillä ollut mihinkään kiire ja lähelle tuli. Meillä ei ole mitään eläimiä, mutta naapurissa on ylämaankarjaa. Olisikohan susi sitten ollut katsastamassa mahdollista ruoka-annosta laumalleen. Muita susia emme nähneet kuin tämän pihassa pyörineen yksilön, Kinnunen kertoo.

Perheen lapset ovat 3- ja 4-vuotiaita, joten sanomattakin on selvää, ettei Kinnuset päästä jälkikasvuaan pihalla jatkossa silmistään. Jotain kuitenkin pitäisi jo tehdä, jotta petoeläimet saataisiin hätistettyä kauemmas kotinurkilta.

– Meillä ei ole talossa mitään kättä pidempää millä säikytellä noita. Hieman turvatontahan tämä alkaa jo olla, mutta eihän tässä voi paljon muuta kuin yrittää elää normaalia elämää. Ulkona pitää olla jatkossa varuillaan.