Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tanssit on tans­sit­tu Hyt­ti­kos­kel­la –pi­ha­pii­ri päätyi mil­jöö­tä ar­vos­ta­viin käsiin

Siikalatva/Rantsila
Komut ovat suunnitelleet säilyttävänsä Hyttikosken tanssipaviljongin laivamaisen muodon. Hyttikosken tanssilava on kokenut ilkivaltaa. Rannut lattiassa kertovat, että mopoillakin on salissa rällätty. Hannu Komu on viehättynyt Hyttikosken maisemiin. Vanha rautatiesilta puhuttelee häntä komeudellaan kuten koko jokivarsimiljöö.
Komut ovat suunnitelleet säilyttävänsä Hyttikosken tanssipaviljongin laivamaisen muodon.
Komut ovat suunnitelleet säilyttävänsä Hyttikosken tanssipaviljongin laivamaisen muodon.
Kuva: Sari Kihnula

Hyttikosken tanssilava pihapiireineen siirtyi keväällä tuposlaisten Maija ja Hannu Komun omistukseen.Yli kymmenen vuotta pusikoiden ympäröimänä uinunut Hyttikoski kiinnitti Siikalatvalle kunnan palvelukseen viime suvena töihin tulleen Hannu Komun huomion hänen eri kyliin tutustuessaan.

– Jokin minua jäi tässä paikassa kiehtomaan, kun ajattelin Hyttikoskella pysähtyessäni, että tässä olisi potentiaalia vaikka mihin.

Hannu Komu aloitti kaupan hieronnan rantatilaa tarjouskaupalla myyneen kiinteistövälitystoimiston kanssa, kun Maija-vaimo antoi puolisolleen valtuudet kokeilla, josko perheen ostotarjous hyväksyttäisiin.

Avoinna on vielä, tuleeko Hyttikoskelle lapsiperheen vapaa-ajankoti vai uusi koti. Lava säilyy paikoillaan ja kätkee jatkossa sisäänsä ehkä hevospihaton. Perinteikkään rakennuksen laivanmuoto on suunniteltu säilytettävän.