Mainos

Tar­vit­set­ko lainaa no­peas­ti?

Vaikka huolehtisit raha-asioistasi hyvin, saattaa eteen tulla yllättävä tilanne, jolloin joudut ottamaan pikaisesti lainaa.

-

Pesukone menee rikki lapsiperheessä tai työmatkoja varten tarpeellinen auto rikkoutuu juuri silloin, kun palkkapäivään on vielä aikaa. Syitä lainanhakuun voi olla lukemattomia, mutta yhteistä niille kaikille on, että lainaa tarvitaan nopeasti ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Voit tietenkin hakea lainaa myös vaikkapa lomamatkaa varten, netistä haettavissa lainoissa sinulta ei kysytä lainan käyttötarkoitusta. Nykyisin pikaluoton hakeminen onnistuu netissä todella helposti, jossa erilaisia lainantarjoajia löytyy lukematon määrä. Ongelmaksi saattaakin lähinnä muodostua, kuinka löytää itselleen juuri se paras ja edullisin laina.

Vertaile lainoja Matchbankerin avulla

Kun etsit sopivaa lainaa netistä on Matchbanker erinomainen apuväline. Täytettyäsi henkilötietosi, saat kattavan lainalistan sinulle sopivimmista lainoista joita voit hakea vaikka heti. Kannattaa kuitenkin vertailla rauhassa lainojen korkoja ja muita ehtoja, koska niissä saattaa olla huomattaviakin eroja. Lainalistasta näet kätevästi lainojen kokonaiskustannukset sekä muut tärkeät lainaan liittyvät asiat, jolloin sinun on helppo valita mitä lainaa haet. Pikalainan hakemiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia ja laina on nostettavissa myöntämisen jälkeen hyvinkin nopeasti.

Ennen kuin haet lainaa

Ennen lainan hakemista on kuitenkin hyvä selvittää itselleen oma taloustilanteensa, koska laina täytyy pystyä myös maksamaan takaisin. Kun vähennät tuloistasi pakolliset menosi, on jäljelle jäävä summa se, minkä suuruisen kuukausierän voit enimmillään maksaa. Kannattaa kuitenkin jättää hieman pelivaraa eikä vetää talouttaan liian tiukalle. Harkitse siis tarkkaan mikä on sinulle sopiva lainasumma ja maksuaika. Sen jälkeen voit siirtyä lainalistasta suoraan lainantarjoajan sivulle hakemaan lainaa.

Pikalaina tai pikavippi

Pikalainat, ovat yleensä pienehköjä lainoja, jotka maksetaan suhteellisen nopeasti takaisin. Tyypillisesti niiden lainasumma on muutaman sadan euron ja muutaman tuhannen euron välillä. Päätettyäsi lainasumman ja maksukykysi mukaisen kuukausierän saat lainapäätöksen yleensä lähes saman tien ja rahat ovat parhaimmillaan tililläsi jopa saman päivän aikana. Nimensä mukaan siis todella pikaisesti. Muista kuitenkin harkita ja verrata huolellisesti eri lainoja, ettet tule sekoittaneeksi talouttasi liian suurella lainamäärällä.

Kuka voi hakea pikalainaa?

Puhtaat luottotiedot ovat avainasemassa, kun lainaa haetaan. Se tarkoittaa, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä eli olet hoitanut taloudelliset velvoitteesi niinkuin kuuluu. Luottotiedoistaan kannattaa pitää hyvää huolta, sillä maksuhäiriömerkintä saattaa hankaloittaa elämää vielä vuosikausia senkin jälkeen, kun on jo hoitanut mahdolliset maksurästit. Täysi-ikäisyys on myös vähimmäisedellytys, monet lainantarjoajat vaativat lisäksi, että hakija on esimerkiksi 21 tai 23 vuotta täyttänyt. Sinulla tulee olla suomalainen sosiaaliturvatunnus ja vakituinen asuinpaikka Suomessa. Yleensä tarvitset myös suomalaisen pankin pankkitunnukset, joita käytetään henkilöllisyytesi varmistamiseen.

Lainan hakeminen

Kun eteen on tullut tilanne, että lainaa tarvitaan nopeasti, on mietittävä mitä vaihtoehtoja lainan hakemiseksi on olemassa. Perinteisessä pankissa asiointi on monille tuttua ja luontevaa, mutta itse lainaprosessi hakuineen ja käsittelyineen saattaa viedä jopa viikkoja. Netistä lainan hakeminen on sekä nopeaa että kätevää, ja rahat saa tilille usein jo samana tai seuraavana päivänä. Kun aloitat pikalainan hakemisen täyttämällä henkilötietosi Matchbankerin sivulle, saat kattavan lainalistan sinulle parhaiten sopivista lainoista.

Listalla on vain luotettavia ja hyviksi havaittuja rahoituslaitoksia, joiden tarjoamista lainoista voit sitten valita yhden tai useamman lainan jota haet. Palvelu on sinulle täysin maksuton eikä sido sinua mitenkään. Lainasopimus syntyy vasta, kun hyväksyt lainantarjoajan sinulle lähettämän lainasopimuksen. Kaikki hoidetaan sähköisesti eli sinun ei tarvitse poistua kotoasi mihinkään koko lainanhakuprosessin aikana. Todella kätevää ja nopeaa, eikö totta?