Toi­min­ta­tu­val­ta hyvää mieltä koko kylälle

Pyhäntä
Pyhännän toimintatuvan väki on tänä kesänä tuonut raitin varrelle värikkäät pyörät, joiden kyytiin osa kesäkukista on istutettu. Oskari Rautio ahkeroi pyörien maalarimestarina. Pyhännän toimintatuvan väki on tänä kesänä tuonut raitin varrelle värikkäät pyörät, joiden kyytiin on istutettu miljoonakelloja, hopeaputousta ja markettaa. Pyhännän toimintatuvan väki hoitelee oman pihan pupujen ja kanojen ohella myös Palvelukeskus Nestorin vierellä laiduntavia lampaita. Keskiviikkona saapuneet uuhet olivat vehreydestä mielissään.
Pyhännän toimintatuvan väki on tänä kesänä tuonut raitin varrelle värikkäät pyörät, joiden kyytiin osa kesäkukista on istutettu. Oskari Rautio ahkeroi pyörien maalarimestarina.
Pyhännän toimintatuvan väki on tänä kesänä tuonut raitin varrelle värikkäät pyörät, joiden kyytiin osa kesäkukista on istutettu. Oskari Rautio ahkeroi pyörien maalarimestarina.
Kuva: Maija Alapere

Pyhännän toimintatupalaiset ovat jo hoitaneet kylän kesäistutuksia jo useita vuosia.

– Ihan kaikki kylän puutarhaistutukset on omittu sen mukaan laitettu, kuin on osattu. Ideoita otetaan vastaan, tuvan toiminnasta vastaava palveluohjaaja Maija Alapere kertoo.

Joka vuosi on tuonut tullessaan jotain uutta, joten jännityksellä on tänäkin vuonna odoteltu, mitä tuleman pitää.

Nyt raittia täplittävätkin värikkäät polkupyörät sekä niiden etukoreihin ja tarakalle asetetut kukkalaatikot.

– Kyläläiset ovat sanoneet, ettei niitä nauramatta kato ja sehän se on tarkoituskin, että on väriläiskiä, Alapere naurahtaa.

Pyöriä on raitin varrella kaikkiaan viisi ja yksi on vielä tekeillä tuvan omalle pihalle. Ja tietysti kaikki eri värisiä.

– Raution Oskari on ne hionut ja maalannut. Hän aloitti työt jo kevättalvella. Pyörien puuastiat ovat kuntoutujien tekemiä ja porukalla istutettiin, Alapere porinoi.

Kukat on saatu sekä kunnan että maa- ja kotitalousseuran toimesta. Mukana on miljoonakelloa, hopeaputousta ja markettaa. Niitä sitten hoidetaan yhdessä tuumin läpi kesän.

– Samalla tulee hyöty ja liikkuminen, mitä meidän pitää harrastaa.

Kukkien ohella tuvan väki rakastaa eläimiä. Niinpä totuttuun tapaan heidän hoidossaan ovat Palvelukeskus Nestorin vierellä laiduntavat lampaat sekä tuvan pihassa asustavat puput ja kanat. Tänä kesänä tarhassa asteleekin hunajaisen värinen rotu.

– Nämä brownit on niin uteliaita, ihme sylikanoja ja hirveän hoidollisia.

Ja sehän sopii, kun hoitajiakin riittää.