Tou­hu­lan robotit tykkää ma­ka­roo­nis­ta ja kar­kis­ta

Siikalatva/Pulkkila
Pulkkilan päiväkodin Touhulan porukan 4-5-vuotiaat rakensivat ryhmätöinä omat robotit. Materiaalia oli niin paljon, että siitä tehtiin yksi ylimääräinen robottiasu, jonka avulla pääsee livahtamaan vaikka oikeitten robottien salaseuraan. <p>Saammeko esitellä: Robotit Karkkinen, ABCD ja Kuttunen.</p><p>Seurassa myös monta isoa ja mukavaa kaveria saanut pieni Robotti Ruttunen.</p> Robotit Lamppunen, Luttunen ja Huttunen, sekä erikoissalaisen Luttusen rakentanut insinööri Max.. <p>Ylimääräiseksi jääneet askartelumateriaalit kuljetettiin asianmukaisesti kierrätykseen. Samalla tutkittiin, mitä kaikkea kierrätyslaatikoihin saa laittaa ja mitä ei.</p> <p>Oli siinä ihmettelemistä, mihin lootaan kaikki pistetään.</p> Näin pelottavailmeisiä voivat robotit Touhulan päiväkotiryhmäläisten mukaan olla. Onneksi heidän rakentamansa robotit ovat kilttejä ja karkkiystävällisiä.
Pulkkilan päiväkodin Touhulan porukan 4-5-vuotiaat rakensivat ryhmätöinä omat robotit. Materiaalia oli niin paljon, että siitä tehtiin yksi ylimääräinen robottiasu, jonka avulla pääsee livahtamaan vaikka oikeitten robottien salaseuraan.
Pulkkilan päiväkodin Touhulan porukan 4-5-vuotiaat rakensivat ryhmätöinä omat robotit. Materiaalia oli niin paljon, että siitä tehtiin yksi ylimääräinen robottiasu, jonka avulla pääsee livahtamaan vaikka oikeitten robottien salaseuraan.
Kuva: Anna Hämeenaho

Hiirenkorvan päiväkodista, Touhulan puolelta löytyy melkoisen taitavia tyyppejä, vallan robotekniikan insinöörejä. Siellä on nimittäin rakennettu toinen toistaan upeampia ja värikkäämpiä robotteja.

– Tänne ilmestyi yksi pieni Robotti Ruttunen, joka oli kovin surullinen, koska oli niin yksinäinen, lapsia ohjannut varhaiskasvatuksen opettaja Teija Aho selittää.

Pariviikkoinen projekti oli lasten mielestä huikean mielenkiintoinen ja ohitse hujauksessa. He suunnittelivat ryhmittäin omat robottinsa, sopien myös työnjaosta, rakentamisjärjestyksestä ja värityksestä. Kartonkia, styroksia ja muovia jäi rakentelusta yli yllin kyllin. Mutta vietiinkö se vain päiväkodin roskikseen? Ei tietenkään, nämä fiksut nuoret ammattilaiset veivät jätteet porukalla asianmukaisesti oikeisiin kierrätyslaatikoihin.

– Hienosti lapset toimivat yhteistyössä, Aho kehaisee.

Ja niin syntyivät robotit Karkkinen, Kuttunen, Luttunen, Huttunen, Lamppunen ja ABCD.

Heistä voi lukea enemmän 20.2. ilmestyvästä Siikajokilaaksosta, mutta sen verran paljastettakoon, että robottien mieliruokaa on makaronilaatikko ja karkit. Uskoisitko?