Tui­ki­tar­peel­li­nen ky­lä­kaup­pa avasi jälleen ovensa

Uunituoreiden K-Kyläkauppiaiden Markus ja Emma Kiviojan 2-vuotias Oliver-poika on innokas apuri myös kassalla. Avajaisten kakkukahvitus piti apukädet kiireisinä. Kakkupaloja annosteleva Ella Pernu kertoi auttavansa mielellään, sillä jatkajien löytyminen lämmitti entisen kauppiaan mieltä suuresti.
Uunituoreiden K-Kyläkauppiaiden Markus ja Emma Kiviojan 2-vuotias Oliver-poika on innokas apuri myös kassalla.
Uunituoreiden K-Kyläkauppiaiden Markus ja Emma Kiviojan 2-vuotias Oliver-poika on innokas apuri myös kassalla.
Kuva: Tiina Niinimaa

Kuukausi sitten paavolalaisilla meinasi iskeä hätä käteen, kun kylänraitin keskipiste, vuosien takaa tuttu kauppa sulki ovensa. Uusi yrittäjä löytyi kuitenkin melko nopeasti ja muutamien muutostöiden K-Kyläkauppa Paavola avasi ovensa torstaina 9. heinäkuuta. Liekö syynä kakkukahvit vai aito kaupan kaipuu, mutta ovi kävi jatkuvasti ja avarilla, uudistuneilla käytävillä parveili porukkaa jopa tungokseksi asti.

– Täällähän on väkeä ku markkinoilla, naurahti eräskin avajaisvieras ilahtuneena.

Kauppiaspariskunta Emma ja Markus Kivioja ottivat asiakasvirran ja kiitokset vastaan iloisina hymyillen. Aika ajoin toinen heistä kipaisee kassan taakse asiakkaita palvelemaan.

– Olisipa jatkossakin näin, nuoret yrittäjät nauravat.

Avajaisviikko on ollut todella kiireinen ja kaupalla on oltu Markuksen mukaan aamusta iltaan. Hän paljastaa, että vielä keskiviikkoiltana kylmäkaapit ammottivat tyhjyyttään ja viimeinen tavarakuorma vastaanotettiin torstaiaamuna. Tulevaisuuteen tähdätään iloisin mielin, sen verran mukavaa palautetta ja tsemppausta asiakkailta tulee.

– Hommaa riittää, mutta hyvältä näyttää, Markus hymyilee.

Avajaisviikon ja -päivän apukäsiksi oli ilmoittautunut myös entinen kotovalintakauppias Ella Pernu, joka hänkin oli aidosti ilahtunut uudistuneen kaupan ja kauppiaiden saamasta huomiosta.

– Todella onnellinen olen, että jatkaja löytyi! Kauppa on todella tärkeä kylälle!

Kaikki avajaisvieraat nyökyttelevät samanmielisyyden merkiksi. Oma kauppa nähdään jopa elinehtona kylälle, jolla asuu paljon iäkästä ja autotonta väkeä, eivätkä nuoremmatkaan viitsi joka maitolitran takia lähteä ajamaan yli kymmentä kilometriä.

– Toivotaan, että paikalliset ymmärtävät nyt käyttää oman kylän kauppaa ja tukea oman kylän yrittäjiä.

Muokattu 10.7. K-Lähikauppa K-Kyläkaupaksi.