Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tur­peel­le hei­te­tään hy­väs­tit?

Lämmityspolttoaineiden verotuksen korotus ja niin sanottu lattiahintamekanismi vauhdittavat hallituksen tavoitteita ja täkäläisten turveyritysten alasajoa.

Valtioneuvoston budjettiriihessä luvattiin kymmenittäin asioita, jotka muuttavat tavalla tai toisella suomalaisten arkea. Yksi niistä kolahtaa erityisesti meidän maakuntaamme, sillä turpeen verotus kiristyy reilusti ensi vuoden alusta ja lisäksi turpeelle määrättävä lattiahintamekanismi seuraavan vuoden alusta nostaa hintoja entisestään.

Turpeen polttamisen vähentäminen ilmastoperusteisesti on siinä mielessä ymmärrettävää, että siitä kertyy tällä hetkellä yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin maan henkilöautoliikenteestä, eikä henkilöautoliikennekään ole välttynyt siltä, että sitä ohjataan verotuksellisilla toimilla pienempiin päästöihin.

Turve on varsin suomalainen asia, sillä Euroopan turvevaroista yli 10 prosenttia on Suomessa ja siitä kolmasosa Pohjois-Pohjanmaalla. Samasta syystä pohjoispohjalaisittain vahva puolue keskusta on tapellut turpeen puolesta joka käänteessä, mutta juuri nyt näyttää siltä, että pääministeripuolue demarit ja erityisesti vihreät ottivat kepulaisista selkävoiton.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin